avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare termoficare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare termoficare

Buna seara,
Locuiesc in Craiova,suntem o familie care dorim sa ne debransam de la Regia de Termoficare pentru montarea unei centrale termice pe gaz.Mentionez ca in bloc se afla deja trasa conducta de gaze,deoarece un vecin are centrala.Ni s-a spus ca s-a dat o decizie de catre Consiliul Local Craiova,care impiedica cetatenii orasului sa se debranseze de la regia de termoficare.
Se poate actiona in instanta aceasta decizie,este legala?In cazul in care proprietarul este cetatean strain al UE,se poate cere,in cazul deschiderii unui proces,stramutarea procesului in tara a carui cetatean este acesta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:52, 21 Martie 2011
Teoretic ,este permisa aproape orice actiune in instanta
Instanta ,suverana in solutionare ,poate dispune respingerea acestora sub varii motive
Privitor la centralele individuale,analizati cu responsabilitate ultimile dispozitii in domeniu
Eventuuala cerere de stramutare cauza deschisa in Romania ,in alt stat membru UE ,nu are sanse sa fie admisa
Procesul nu se poate desfasura decat in Romania.
Din punctul meu de vedere daca nu exista pericol ca blocul sa sara in aer din motivul care va nemultumeste ar trebui sa aveti castig de cauza in Romania.
Insa vedeti ce procedura urmati...

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua!
Avem o problema cu un vecin.
Am hotarat sa facem curatenie la subsol, toti vecinii sunt de acord in afara de unul.
Pe scara suntem 24 si toti in afara de el sunt debransati de la termica si avem centrale in afara de el.Am stat de vorba cu el l-am ruugat sa se debranseze caci altfel vin facturi la toti vecinii ca sa platim pierderile.
Au venit si anul trecut nu le-a platit nimeni.
Spuneti-mi va rog am putea sa-l debransam fortat chiar daca el nu vrea, taiem tevile de lșa subsol.
Multumesc!
In ce calitate l-ati deconecta pe vecin de la sistemul centralizat de incalzire? Aveti o hotarare judecatoreasca, aveti o hotarare a consiliului local?

Puteti sa-l ajutati cu bani sa-si monteze CT, dar nu-l puteti forta.

Pana la urma nu vad de ce va deranjeaza vecinul daca tot nu platiti "pierderile"? Dar sa stiti ca acelea nu sunt "pierderi", ci este o plata pentru caldura pe partile comune, inclusiv pe tevile care va trec prin apartamentele cu CT si care se incalzesc din acest sistem centralizat.

Stiti, pentru ca o deconectare, debransare a scarii sa se faca trebuie sa obtineti avizul furnizorului de agent termic care sa vina sa faca el aceasta debransare.
In cazul in care nu procedati asa actiunea nu va este luata in considerare si vor continua sa vina facturi la plata.

Buna ziua.
Locuiesc in Craiova si familia mea doreste debransarea de la sistemul de incalzire centralizata pentru a instala o centrala de apartament. Am dorit sa depunem o cerere pentru acest lucru, dar un functionar ne-a informat ca pentru a putea fi debransati trebuie ca cel putin 25% din apartamente sa fie debransate, ceea ce ar insemna 5 apartamente (blocul are 20 in total). Am incercat sa caut pe internet, insa nu am reusit sa gasesc vreo lege, vreun ordin sau vreo hotarare care sa enunte asa ceva. Un apartament este deja debransat si are instalata centrala. Din ce am regasit pe diverse site-uri de consultanta, daca exista cel putin un precedent, nu ar trebui sa ne refuze debransarea. Pot sa ne refuze debransarea chiar asa usor? Suntem obligati sa ramanem legati de incalzirea centralizata? Nu se poate face nimic pentru a ne debransa?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
Symonne_A, utilizator

Alte discuții în legătură

Debransare termoficare targu mures motosz motosz Buna ziua, As dori sa ma ajutati la solutionarea unui abuz, din punctul meu de vedere, din partea firmei care furnizeaza agentul termic, precum si apa calda ... (vezi toată discuția)
Debransare fara acord vecin rau intentionat adelai adelai Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori! Pe scurt va expun situatia cum a decurs: Anul trecut am inaintat cererea ... (vezi toată discuția)
Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)