avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare termoficare Targu Mures
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare termoficare Targu Mures

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati la solutionarea unui abuz, din punctul meu de vedere, din partea firmei care furnizeaza agentul termic, precum si apa calda in Targu Mures. Aceasta firma a concesionat de la primarie toate instalatii din oras iar pentru a nu pierde si putinii utilizatori care mai sunt in sistem consiliul local a adus o hotarare prin care suntem in zona unitara de termoficare si debransarea este ilegala. Pe scurt firma de furnizare elibereaza un aviz negativ la cererea de debransare si daca cineva se debranseaza totusi primeste amenda considerabila din partea primariei. Cei de la firma de furnizare au venit la o intalnire cu locatarii si au propus sa ne instalam un sistem pe orizontala care sa ne coste aproximativ 1800-2000 de lei, cu o firma pe care sa o alegem fiecare locatar in parte, ei urmand sa faca instalatia in afara fiecarui apartament. La intrebarea ca daca tot pe cheltuiala nostra doresc dansi sa faca aceste intalatii de ne nu ne ofera avizul favorabil pentru a putea instala centrale de apartament, directorul general a raspuns ca este ilegal. Eu consider ca este un abuz sa fiu obligat sa raman in sistemul lor, avand in vedere ca nu imi ajunge apa calda decat dupa ce las sa curga cel putin 45 de minute iar iarna am platit peste 1000 de lei pe luna doar termoficarea. Daca cineva cunoaste vre-o solutie legala va rog sa ma ajutati. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CRISTINA mara , utilizator 12:17, 17 Iunie 2011
Acum cand cei care distribuie agent termic prin sistem centralizat vad ca oamenii doresc sa-si instaleze centrale de apartament cauta tot feluri de tertipuri pentru a pacali lumea sa mai ramana la ei. Ce nu inteleg bine oamenii:
- acele calorifere din apartament sunt proprietate personala si poti dispune de ele cum doreste fiecare ( unii pot sa le depoziteze pe undeva, altii sa le duca la fier vechi etc.).
- nu este obligat nimeni sa efectueze debransarea cu firma care furnizeaza agent termic, debransarea o poate face firma care executa instalarea centralei de apartament.
-chestiile de mai sus le pot face numai proprietarii.:innocent:
Sigur ca baietii sunt acoperiti de tot felul de legi, hotarari locale, etc. - cu toate ca sunt incalcate grav drepturile fundamentale ale proprietarilor privind acceptarea unui serviciu de proasta calitate, pe care nu il mai doriti.
- trebuie sa aveti de partea dvs. As. prop. care sa fie de acord cu cererea dvs. si in final sa intocmeasca un proces verbal de deconectare a ap. dvs. de la reteaua de termoficare si apa calda menajera;
- daca mai sunt proprietari de pe scara blocului care sunt debransati, constituie un avantaj pentru demersul dvs.;
- ar fi interesant de stiut ce hotarari s-au luat in AG a proprietarilor cu privire la acest aspect;
- cerere de deconectare ar trebui facuta de cat mai multi proprietari si daca procentu celor care solicita debransarea este f. mare - puteti renunta in totalitate la serviciile sistemului centralizat (la noi in asociatie avem cateva blocuri in asemenea situatie);

Functie de posibilitati, ar fi bine ca proprietarii care doresc deconectarea de la sistemul centralizat, avand in vedere abuzurile semnalate si de dvs., sa consulte un avocat specializat in astfel de chestiuni sau organizatii specializate in rezolvarea problemelor privind incalcarea drepurilor fundamentale.
Vedeti ca aici pe forum, s-a mai discutat aceasta problema, ieri-alaltaieri...
Succes!
Multumesc de raspuns, mentionez ca blocul este de 8 etaje si momentan am mai ramas doar 6 persoane la sistemul centralizat, in ceea ce priveste asociatia de proprietari acestia au afisat mare pe geam hotararea primariei, iar in momentul in care i-am informat ca doresc sa ma deconectez au specificat ca prima data sa anunti firma furnizoare, deoarece asociatia nu mai are nici un drept cu dansii trebuie sa discut. Acestia insa au dat pana in prezent doar avize negative. Este pur si simplu absurd ce se intampla.
Aveti toate sansele din lume sa va castigati dreptul la libera alegere a modului cum va veti incalzi apartamentul.
Da, este necesar sa dicutati si cu ceilalti proprietari aflati in situatia dvs. ca daca raman bransati la sistemul centralizat costurile cu incalzirea vo fi exagerat de mari (datorita pierderilor de energie termica prin tot blocul), ca este mai avantajos in acest caz, da, instalarea unei CT sau in caz de nevoie, montarea unor calorifere electrice, ca si in aceasta situatie costurile vor fi mai mici.
Din pacate ceilalti vecini sunt total dezinteresati, din moment ce la intalnirea cu directorul firmei de furnizare am fost doar noi si cativa din blocurile vecine. In plus multi au si datorii deci ei nu cred ca ar putea financiar sa suporte instalarea unei CT. Totusi eu nu ar trebui sa fiu afectat de neinplicarea acestora din moment ce toti cei cu care am perete comun au deja montata CT.

Alte discuții în legătură

Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala termica(atentie pe langa incalzirea centralizata) popicax popicax Vreu sa imi instalez o centrala termica pentu a face apa calda si sa adaug calarifere in camerele cu probleme si incalzire in pardoseala in baie, fara sa ... (vezi toată discuția)
Debransare fortata Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti daca intr-o asociatie de 40 de proprietari din care 6 mai sunt conectati la sistemul centralizat de furnizare a caldurii poate fi impus ... (vezi toată discuția)