mirrrela a scris:
Mentionez ca este vorba de un bloc de 100 de apartamente din care peste 75% s-au debransat si si-au montat centrale pe gaz.
Avand in vedere ca sunt multi debransati, se pot debransa in continuare si ceilalti. Discutati cu vecinii dumneavoastra si convingeti-i sa se debranseze. Explicati-le ca ramanand bransati, in sezonul rece, vor avea de plata cel putin dublu fata de vecinii deja debransati.
Sigur ca debransarea fiecaruia se face respecatand procedurile, cu acerdul asociatiei si a fiurnizorului. Asa ca pe masura ce vor incerca sa se debranseze, vor achita si restantele.
Intr-o situatie asemanatoare, noi am ajuns acum cativa ani, sa avem doar 10 apartamente bransate din 150. In aceasta situatie, prin august a venit o echipa a furnizorului sa faca revizia si-a luat ceva piese din subsol (gigacalorimetru...). Imediat am incuiat subsolul si-am trimis adresa la furnizor prin care-i anuntam ca am reziliat contractul cu ei (CET Iasi).
Am avut ceva probleme cu cei 10 proprietari dar in 2 luni si-au montat centrale. Am avut probleme si cu furnizorul care ne-a actionat in judecata pentru restante si penalizari. In timpul procesului, ce a durat 2 ani, am achitat restantele si-am convins instanta sa nu mai platim penalizarile. Sigur ca in aceasta perioada i-am actionat si noi in judeacta pe proprietarii restantieri de la care am recuperat debitele.
Asa am scapat de furnizorul de agent termic, de penalizarile catre el dar si de marii restantieri catre asociatie.