avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare termica

buna ziua,
As dori si eu o lamurire, doresc sa ma debransez de la reteaua de termoficare pentru a-mi trage gaz si intampin mari probleme din partea lor, cat timp am fost clientul lor am fost bun platnic nu am avut niciodata restante iar acum nu pot scapa de ei deoarece imi impun urmatoarele conditii:
1.sa fac dovada prin factura ca detin centrala pentru gaz( care e problema lor ce-i intereseaza pe ei lucrul asta? este normal ca-mi voi cumpara centrala insa doresc sa fac o rata pentru asa ceva undeva peste 2luni asa am programat)
2.sa aduc 4 declaratii de la vecinii de sus,jos,stanga dreapta ca sunt de acord ca eu sa ma debransez si ca ei vor suferii modificari la fuznizarea energiei termice si a platii facturii plus multe alte lucruri scrie in acea declaratie pe care eu trebuie s-o cer vecinilor cu semnatura,cnp,serie CI. nr.contract apartament,lucru care pe oameni ai sperie aceste scrisurisi nu sunt de acord sa le semneze,deci in aceste conditii nici cei de la termica nu-mi aproba dosarul de debransare, cum e posibil asa ceva? Pai eu mai sunt proprietar pe apartament daca trebuie sa cer acordul vecinilor n cazul in care doresc sa fac o modificare? Dar cand am semnat contract cu cei de la termica am cerut acordul vecinilor? mi se pare o mare bataiede joc.Vreau sa stiu daca este legal ceea ce mi se impune, adica nu pot rezilia un contract doar eu casi proprietar? va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 09:02, 16 Iunie 2014
Aceasta este legea, trebuie ca indepliniti urmatoarele conditii:
Legea 325/2006 (2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debranşarea unui utilizator de energie termică, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.

(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)–(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.
Conditiile debransarii de reteaua centrala de alimentare cu agent termic sunt legal prevazute si printre cerinte se afla si obligatia solicitantului sa faca dovada ca urmeaza sa asigure incalzirea proprietatii cu CT
2-Chiar daca sunteti proprietar,pe langa interesul dv mai exista si obligatiile legal prevazute inclusiv de autoritatile locale inclusiv in HCL,prin care in multe localitati pentru a asigura logica existentei CET-urilor autoitatea locala a decis respingerea tuturor cererilor de debransare de la reteaua centralizata de incalzire
adica nu pot rezilia un contract doar eu casi proprietar?

Atentie sporita,deoarece dv nu detineti incheiat contract furnizare agent termic
Contractul pentru furnizare caldura si apa calda este incheiat intre asociatia de proprietari si furnizor...
Dv ca si proprietar nu puteti rezilia contractul intre cele 2 persoane juridice
Depinde si in ce oras sunteti. La noi in Tg Mures au fost scandaluri asemanatoare, dar si eu m-am debransat pe proprie raspundere si nu s-a intamplat nimic. Acum nu mai e nimeni la sistemul centralizat, pana la urma primaria a trebiut sa-i sprijine pe ultimii ramasi. In Romania sunt legi si reguli aberante, daca esti cinstit si le respecti, mori de foame. Interesati-va daca au fost ,,represarii,, pentru cei care s-au debransat, pentru ca aceste conditii nu le poate indeplini nimeni. Stiu si orase in care trebuia sa platesi o suma ,,imensa,, sa te poti debransa. In mod normal nu te poate obliga nimeni sa beneficiezi de niste servicii pe care nu le doresti. Dar aceasta nu este o tara normala.
Stiu si orase in care trebuia sa platesi o suma ,,imensa,, sa te poti debransa. In mod normal nu te poate obliga nimeni sa beneficiezi de niste servicii pe care nu le doresti. Dar aceasta nu este o tara normala.

Aveti perfecta dreptate, nu va poate obliga nimeni sa stati la sistemul centralizat, cum nu va poate obliga nimeni sa traiti la bloc, aveti posibilitati sa va mutati la casa, este perfect si va uram "succesuri", dar nu puteti obliga un pensionar cu 500-600 lei pe luna sa schimbe instalatia in casa, sa cumpere centrala, calorifere si sa plateasca o caruta de bani gazul pentru a se incalzi.
Cui nu ii convin legile din aceasta tara "anormala" isi poate face bagajul si se poate muta intr-o tara normala, daca traiam in Germania erau regulile pentru Germania, daca traim in Romania (si nu ne obliga nimeni) respectam legile de aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare fara acord vecin rau intentionat adelai adelai Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori! Pe scurt va expun situatia cum a decurs: Anul trecut am inaintat cererea ... (vezi toată discuția)
Consum energie termica pentru apartament cu centrala proprie zdanut zdanut Am centrala termica proprie de apartament. Prin apartament trec tevi caldura ( 2 x 2.5ml ) Una prin baie alta prin bucatarie. Ce reglementari ma abliga sa ... (vezi toată discuția)
Debransare colterm tm ccaammyy2011 ccaammyy2011 Buna ziua, Va ro sa imi spuneti cat este de legat ca colterm timisoara sa nu aprobe dosarul pentru debransarea de la reteaua lor?Daca ii dau in judecata pot ... (vezi toată discuția)