avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consum energie termica pentru apartament cu centrala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consum energie termica pentru apartament cu centrala proprie

Am centrala termica proprie de apartament.
Prin apartament trec tevi caldura ( 2 x 2.5ml ) Una prin baie alta prin bucatarie.
Ce reglementari ma abliga sa achit cota parte din energia consumata la nivel de bloc numai cu locuinte. Bloc cu 20 ap. din care 12ap. au centrala proprie, unul este debransat complet si foloseste soba cu lemne iar 7 ap. sunt cuplate la sistem centralizat cu gigacalorimetru in functie.. La subsol toata instalatia este izolata, nu sunt pierderi de energie termica pentru incalzit. :O
Nu gasesc logic ca trebuie sa particip la plata cu cota parte.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:25, 30 August 2010
Platiti energia termica care va trece prin tevile verticale de care tocmai ne-ati scris si pentru corpurile de incalzit (daca le aveti) din spatiile comune. Platiti numai cota-parte din cel mult 25% din factura - procent care ocupa partea de incalzire pe proprietatea comuna.
Aceasta este logica, iar legile si prevederile legale le gasiti in primul topic al sectiunii noastre Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
Fiind in sistem centralizat si avand repartitoare, ( conform celor mentionate in MP) veti tine cont de reglementarile din Ordinul 343/2010 dat de ANRSC.
Pentru aceasta trebuie luata legatura cu presedintele si comitetul asoc ca sa verifice contractul incheiat cu firma care va calculeaza caldura si apa calda, pentru a sti cine se va ocupa cu reinventarierea instalatiilor si corpurilor de incalzire.
In urma rezolvarii acestei probleme veti cade de acord asupra procentului de calcul la parti comune de care va tine cont firma de repartitoare, prin act aditional.
Daca nu ati primit pana in prezent instiintare de la firma cu modificarea procentului la 30%, veti primii, dar apare intrebarea cine a facut reinventarierea instalatiei.
Multumesc pentru raspuns.
Sa vedem ce se va face de acum inainte cu inventarierea, pentru sezonul care vine.
Va doresc numai de bine.
Mi-am montat anul trecut centrala termica si odata cu debransarea de la reteau de termoficare am facut o cerere de reziliere a contractului cel aveam cu Societatea Termourban Oltenita. Au trecut 10 luni si nu am primit nici un raspuns de la ei. Macar sa-mi fi spus ca nu pot rezilia eu contractul, sau sa vina sa incheiem un contract nou deoarece se schimbasera datele tehnice. Ar fi trebuit sa vina sa reinventarieze instalatia. Raspuns nu am primit dar primesc facturi pe care inca nu le-am platit.
Ei nu au luat in seama faptul ca eu am cerut incetarea contractului pentru furnizarea de apa calda si caldura dar ei puteau sa-mi opreasca aceste servicii cad se adunau datorii mari in bloc, cu toate ca eram cu platile la zi?
Cand le spuneam ca eu nu am de ce sa fiu pedepsita ei ma puneu sa-mi indrum vecinii sa-si plateasca datoriile si am sa am apa calda si caldura.
Ma intreb:
Contractul meu cu termourban s-o fi reziliat?
Nu aveau obligatia ca in termen de 30 de zile sa-mi dea un raspuns, oricare ar fi fost acela?
Facturile ce vin sun raspunsuri lunare la cererea mea...?
Glumesc, stiu ca acelea sunt costuri pentru parti comune dar consider ca nu sunt corect calculate (la gaz plateam 150 ron iar la parti comune 50 ron). In aceasta situatie suntem 3 familii din bloc.
Spuneti ca v-ati montat centrala termica si-ati facut cerere .... Dar dv. aveti contracte individuale cu furnizorul de agent termic sau asocaitia are contract?
Ce spune presedintele asociatiei sau administratorul?

Alte discuții în legătură

Debransare caldura insomniak74 insomniak74 Sunt debransat de la caldura centralizata de mai multi ani si am surse proprii de incalzire. NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT CU ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã ContSters170999 ContSters170999 Administratorul sustine ca in baza \"Normelor tehnice de aplicare a Ordinului Presedintelui A.N.R.S.C. nr. 343/2010\" trebuie sa platesc intre 30% si 50% din ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)