Sunt debransat de la caldura centralizata de mai multi ani si am surse proprii de incalzire.
NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT CU ENERGOTERM
Imi vin facturi pentru:
-ENERGIE TERMICA-53,95 lei
-APA ADAOS -0,46 lei
Sumele mi se par exagerate avand in vedere ca nu beneficiez de serviciile Energoterm.
Vecinii de pe scara care sunt bransati au montate Repartitoare de caldura.
CE SE VA INTAMPLA DACA REFUZ SA PLATESC
FACTURA?
Societatea Energoterm se prevaleaza de Ordinul 343/2010 si H.C.L. Tulcea 179/2010.
Consider ca aceste prevederi sunt incorecte,in defavoarea cetateanului.Unele societati de stat care nu au concurenta isi fac legile cum isi doresc,pentru a scoate un ban nemuncit
Buna intrebare. Dvs. sunteti aparat de legile din Romania, altfel ati fi platit la Energoterm mai mult...
Pe acest forum , daca va uitati cu atentie, gasiti cele mai multe topicuri despre acest subiect. Apoi, daca tot v-ati hotarat sa traiti la bloc, trebuie sa cunoasteti si respectati legislatia specifica as. proprietari.
Corect doar ca in unele cazuri administratorul blocului uita sa facă redimensionarea rețelei si pentru un vecin de la parter plătește toată scara, iar cei de pe tronsonul vecinului ajung sa plătească 100Ron pentru trei coloana de tevi reci pe care le încălzească eu cu centrală mea
@Doamna Maria,
Cel putin in discutia de fata ar trebui sa uitati ca administratorul este singurul vinovat ca nu s-a facut redimensionarea retelei de termoficare din blocul dvs.
In exemplul dat de dvs. - cu un singur proprietar la parter care ramane bransat la sistemul centralizat treaba se rezolva simplu, pornind chiar de la acel proprietar care trebuie sa stie cam ce il va astepta in iarna (vorbesc de costuri). Totusi, conducerea as. prop. si chiar administratorul trebuie sa aiba grija ca tocmai aceste derapaje sa nu se intample. Din timp se apeleaza la furnizor in vederea redimensionarii instalatiei la strictul necesar, adica numai pentru a satisface nevoia de incalzire a locuintei acelui proprietar de la parter, celelalte trasee fiind deconectate. Sigur, furnizorul isi cunoaste un interes, acela de a vinde cat mai multa energie termica si atunci va face ca aprobarile sa mearga cat mai greu... Apoi, acel proprietar, in conditiile redimensionarii instalatiei, trebuie sa incheie o conventie individuala de plata cu furnizorul in vederea furnizarii de energie termica. Pentru ca pierderile sa fie cat mai mici, se vor izola foarte bine toate traseele din subsol, iar aparatele de masura sa fie dimensionate astfel incat sa satisfaca numai maximum de consum pentru singurul proprietar ramas bransat la sistemul centralizat.
Cam asa am procedat noi, mai putin conventiile individuale. Noi nu am avut numai un proprietar, ci 3 - 4 proprietari ramasi bransati la sistem, factura fiind intocmita pe asociatie iar celorlalti proprietari repartizandu-le max. 10% din valoarea facturii (hot. proprietari), astfel ca unui ap. cu 3 camere in luna ian. 2013 i s-au repartizat costuri cu incalzirea in valoare de 12 lei. Avem semnale ca pentru sezonul urmator nu vom mai avea astfel de cazuri, dar nu se stie pana la urma...
10% pentru spatiile comune, poate. Dar daca ati lua in calcul si caldura de la tevile verticale, ati depasi cu mult acel procent. Practic, la doar 3-4 apartamente bransate la sistemul centralizat, in mod real, caldura pe spatiile comune si tevile verticale ar trebui sa depaseasca 70%.
Puneti 10% la cei cu centrale ca sa puneti presiune si pe cei conectati sa renunte la sistemul centralizat, ca altfel chiar nu ati avea nicio justificare. Totusi, acestia sunt prea mult impovarati la plata caldurii, cu atat mai mult cu cat pretul Gcal in Iasi este dintre cele mai mari din tara.
Debransare de caldura presupune si debransare de apa calda? Întreb pentru ca in blocul nostru asta s-a întâmplat pe tronsonul președintelui si a șefului de scara. Este normal?
Debransare fortata
lilinicula
Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari 40 de apartamente. Am ramas numai 7 apartamente racordate la sistemul centralizat. Acum asociatia a adoptat cu majoritate de ... (vezi toată discuția)