avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatie Asociatii proprietari caldura RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatie Asociatii proprietari caldura RADET

Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la sistem.Majoritatea adm. si presed. nu stiu ce procent se aplica celor debransati pt. parti comune si cum este legal.Problema este mult m-ai ciudata pt. cei care sunt bransati la sistemul centralizat platesc caldura si pt. cei debransati.Verificare facuta de un grup de adm. raportat la bloc. de acelas tip cu cititoare electronice la subsol inreg. lunar acelas consum de energie cu aceiasi suma de plata.Bloc cu 54 ap./sc .Scara fara nedebransati se imparte la sup.locuibila totala.Aceiasi suma la scara cu 10 ap. debransate se imparte la sup. locuibila la 44 ap. In acest caz cota de caldura creste la cei nedebransati.Ce procent si conformei legi putem opri cald. pt. cei debransati. In fact. care vine de la RADET nu specifica partile comune(calorifer scara,calorifer camera motoarelor lift,calorifer uscatorie,calorifer camera servici,tevi orizontale subsol,tevi pe verticala si tevile din bai si wc serv. pe care cei debransati beneficiaza de caldura. Va multumesc pt. intelegere si va rog sa imi indicati unde sa m-ai apelez pt. legalitatea situatiei. Avem debransati care ne ameninta ca ne dau in judecata. Ce sanse avem?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:05, 17 August 2014
Cam cati administratori si presedinti de imobile sunteti in situatia de a nu cunoaste legislatia? Sunteti cumva constituiti intr-o uniune cu multe asociatii?

Problema repartizarii costurilor agentului termic este un pic diferita pentru situatia in care intregul bloc este bransat la sistemul centralizat fara de un bloc in care exista si apartamente cu centrala proprie.
Apoi sunt asociatii in care se utilizeaza repartitoare de costuri pentru agentul termic, aparate citite de firme specializate care fac si calculele de repartizare atat pentru cei bransati cat si pentru cei debransati.
Sunt si cazuri cand nu s-au montat aceste repartitoare, iar repartizarea se face pe alte criterii stabilite de asociatie (comitetul executiv, adunarea generala) conform legislatiei adaptata la situatia concreta a fiecarei asociatii.
Mai sunt si alte situatii ori combinatii.
De aceea pentru a lamuri o asemenea problema explicati-ne situatia concreta a unei singure asociatii cu un singur presedinte si administrator. Care este sitemul de incalzire, cum se repartizeaza, ce contaziceri aveti...?
@RIZEAFLORICA a scris:
Va multumesc pt. raspuns. Sa va explic situatia. Avem cititor electonic la subsol pus de RADET. In fiecare luna se citeste giga caloria care se trece pe fact.. Oare cei debransati nu au nici o obligatie? Calculul l-am facut asa: fact. radet. incalzire suma am impartito la supr. locuibila la cei nedebrasanti.Pe la cei debransati nu trece aceasta giga calorie? La partile comune nu trebuie sa participe?Pana cand nu aveam acest cititor electronic nu ne-a deranjat, dar acum cred ca este corect sa plateasca si cei debransati. Daca va rog sa ma ajutati pt. a rezolva aceasta situatie si sa imi comunicati unde m-ai pot face reclamatii. Va multumesc din suflet. O seara buna.

Pai nu inteleg din moment ce spuneti ca dumneavoastra ati facut calculul, acum vreti sa va reclamati singur undeva!?
Indiferent ca este contorizata sau nu energia termica trebuie sa suporte o mica parte din factura si cei debransati. Suma suportata de cei debransati este calculata pentru incalzirea spatiilor comune si pentru coloanele calde ce trec prin apartamente.
Cum adica pana la a avea acest "cititor" nu v-a deranjat iar acum va deranjeaza!? Caldura trebuie suportata in primul rand de cei nedebransati dar pentru spatiile comune si tevile din casa platesc toti indiferent ca sunt sau nu debransati.
Cei care sunt la sistemul centralizat au repartitoare pe calorifere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare costuri caldura in condominiu cu repartiroare si ct dodo2009 dodo2009 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia din blocul meu si apoi va adresez si intrebarea la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns bazat pe ... (vezi toată discuția)
Debransare caldura insomniak74 insomniak74 Sunt debransat de la caldura centralizata de mai multi ani si am surse proprii de incalzire. NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT CU ... (vezi toată discuția)
Contorizare caldura in condominiu Tobita Tobita Am inteles de pe site-ul www.anrsc.ro ca \\"Începând cu sezonul de încălzire 2010-2011 repartizarea consumurilor de energie termică în [b]condominiile ... (vezi toată discuția)