A scoate tevile verticale din apartamente pentru ca nu mai ai nevoie de ele este ilegal deoarece aceste tevi fac parte din proprietatea comuna. Nu sunt numai tevile proprietarului de apartament, ci acolo fiecare proprietar de pe scara are o cota-parte indiviza.
Proprietatea comuna este
indivizibila (nu poate face obiectul unui proces de iesire din indiviziune) este
fortata si perpetua.
Nici a plati chirie pe o proprietate care este si a lor nu este in regula.
Atunci cand un proprietar
renunta la folosinta proprietatii comune nu renunta sau mai bine zis
nu poate renunta si la partea lui din proprietatea comuna si, prin urmare, trebuie sa plateasca costurile pentru intretinerea acestei proprietati comune, dar si costurile beneficiului de pe urma acesteia, nicicum sa ceara o chirie .
Iata ce spune HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii 230/2007 in acest sens:
Art.32
..............
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
Pentru dv., ca posesor de CT, este foarte bine daca restul proprietarilor conectati nu vor inventarul instalatiei de incalzire. Platiti cu mult mai putin decat v-ar reveni in mod normal.
Ca sa va dau un exemplu din Bucuresti la un bloc de garsoniere, caldura la comun + caldura pentru tevile verticale (2 coloane a cate doua tevi) este in jurul valorii de 50 lei.