gabrielaghm a scris:
Da , nici eu nu prea am inteles actul normativ prin care erai obligat sa platesti pentru tevile care iti trec prin apartament si nici faptul ca atunci cand acestea se sparg sau patesc ceva acestea sunt proprietatea ta si este treaba ta sa remediezi problema insa in cazul in care vrei sa le scoti de pe proprietare ta , aceste tevi devin brusc proprietatea Radetului.
Ca sa nu mai aiba nimeni pretentia sa platiti pentru aceste tevi cel mai indicat ar fi sa le izolati termic. Dupa izolarea tevilor mergeti sa informati administratia blocului.
Din nefericire, chiar si in cazul in care tevile sunt izolate, tot trebuie platita caldura :((. Prevederile legii le cunosc. Si pe cele ale ordinului 343/2010, eu insa eram interesata mai mult de aspectul incalcarii dreptului de proprietate. Faptul ca acele tevi sunt considerate printr-un act normativ parti comune #-o, asta nu inseamna ca ele si sunt. Nu cred ca pivnita blocului, ori podul imi traverseaza apartamentul. E o notiune atat de fortata incat mie mi se pare ca dreptul de proprietate chiar este incalcat. Tu, cel debransat, le faci o favoare celor ce au nevoie de acele tevi, nu ei tie. Tu te poti lipsi de ele, ele iti invadeaza spatiul privat. Daca legislatia nu ar fi fortat nota, obligand proprietarii sa plateasca ceea ce nu le e de folos, era cum era. Dar acei oameni au incalzire proprie, iar acele tevi nu le sunt necesare.;)