avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intreruperea furnizarii agent termic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intreruperea furnizarii agent termic

Avem in cadrul asociatiei o scara de bloc de 19 apartamente din care 17 au centrale termice iar 2 apartamente au ramas cu repartitoare bransati la sistemul centralizat. Proprietarii celor 17 apartamente cu centrale doresc intreruperea furnizarii de agent termic iar proprietarii celor 2 partamente doresc furnizare de caldura. Cum se poate rezolva in mod legal aceasta situatie ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:08, 31 Iulie 2015
Aspectul ca parte dintre proprietari au inteles sa renunte la sistemul centralizat de furnizare utilitati si pentru imbunatatirea confortului in proprietate au instalat CT proprii,nu constituie temei legal pentru a obliga restul proprietarilor si asociatia de proprietari in calitate de beneficiar contract furnizare utilitati - sa reziliereze contractul de furnizare utilitati
Proprietarii care au beneficiat initial de utilitati in sistem centralizat,ar trebui sa constientizeze ca mai exista proprietari cu resurse financiare limitate ,care nu isi permit sa suporte c/v investitie necesara instalarii de CT proprie
Va propun urmatoarea abordare.
Pentru ca au ramas numai 2 apartamente conectate la sistemul centralizat, negociati cu cei 2 proprietari sa le sustineti prin asociatia de proprietari, din fondul de reparatii, montarea de CT de apartament, urmand ca ei sa plateasca in rate aceasta lucrare.
Asta pentru cazul ca ii stiti buni platnici.

In felul acesta ati putea debransa intreaga scara de la sistemul centralizat.
Incercati sa discutati cu cei doi ce au ramas pe sistemul centralizat sa se debranseze si ei.
Iata cateva argumente prin care-i puteti lamuri.
Factura pentru cele doua apartamente va fi foarte mare in sezonul rece. Pentru doua apartamente agentul termic circula printr-o instalatie comuna ce trece prin subsol si prin 19 apartamente, cu pierdere de energie si costuri mari. Confortul cu centrale proprii este superior celui cu incalzirea publica. Prin centrala de apartament poti avea apa calda in 3-4 secunde de la deschiderea robinetului fata de 5-10 minute prin sistemul centralizat. Centrala proprie o poti porni si opri la orice ora, in orice zi, in orice luna a anului pe cand in sistemul public agentul termic se livreaza doar dupa vreo 3 zile de temperaturi scazute iar uneori cand e cald afara caloriferele sunt fierbinti, aceste necorelarii generand costuri mari.
Comparati cheltuielie unui apartament bransat la sistemul public cu incalzirea si apa calda in sezonul trecut, cu cheltuielile unui apartament ce a avut centrala proprie si o sa constatati ca ultimul a avut cheltuieli in jumatate fata de primul.
Este posibil ca aceasta diferenta de cheltuieli cumulata in 2-3 ani va acoperi costul instalarii centralei proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli incalzire CristiACB CristiACB Sunt un presedinte de Asociatie de Proprietari dintr-un bloc cu 10 etaje. S-a dorit debransarea totala a Asociatiei de la furnizarea centralizata de energie ... (vezi toată discuția)
Conditionare caldura de plata integrala a facturii radet gcprmr gcprmr Buna ziua, locuiesc intr-un bloc in care majoritatea locatarilor au centrale de apartament si doar 4-5 apartament au ramas racordate la RADET. Este legal si ... (vezi toată discuția)
Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)