avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare centrala termica(ATENTIE pe langa incalzirea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare centrala termica(ATENTIE pe langa incalzirea centralizata)

Vreu sa imi instalez o centrala termica pentu a face apa calda si sa adaug calarifere in camerele cu probleme si incalzire in pardoseala in baie, fara sa renunt la incalzirea centralizata.
Exista vreo lege care interzice montarea de centrale termice, fiind conditionata de debransare? Daca DA, are este?
Cel mai recent răspuns: popicax , utilizator 11:08, 15 Septembrie 2016
Centrala de apartament cu ce ar trebui sa functioneze?
Daca e pe gaz, nu cred ca o sa va convina sa faceti instalatie separata de gaz din afara blocului pana in apartament. Dar nici nu o sa va aprobe furnizorul sa aveti gaz in casa din doua instalatii, una comuna si alta doar a dumneavoastra.
Daca realizati un sistem de incalzire bazat pe energie electrica, nu o sa aveti aceste probleme.
Daca intentionati sa instalati centrala pe gaz ,nu veti primi acordul furnizorului de servicii centralizate



Este făcut de mult proiect pt. doua focuri, unul este pe balcon special pt. centrala. Peste tot de discuta de debarasare și instalare centrala. Eu nu vreau sa ma debarasez. Cine îmi interzice cei de la gaze sa nu îmi pun centrala? Nu găsit nici o lege in care sa specifice acest caz particular. Poate vreau sa îmi pun un instant pe gaz, nu neapărat centrala. Ms.
Daca ai proiectul pentru gaze, trage-ti mai intai gazele, apoi achizitionezi centrala si faci ce ti-ai propus, insa chiar nu "vad" smecheria...
Deconectarea de la sistem o faci intr-o ora fara prea mari probleme. Trebuie sa anunti as. prop. despre acest lucru - sa nu te puna sa platesi si incalzirea de la sistem. Oricum, incalzirea pentru partile comune o sa ti le repartizeze asociatia.
Insa si cu CT proprie si cu incalzire de la sistem, nu prea am mai auzit.

Vorba lui @Adriantot, poti sa-ti montezi un boyler pe curent sau chiar o CT si ai rezolvat problema. Deconectarea poti sa o faci sau nu, depinde care este dorinta si putinta la monetar...

Succes!
Asta este ideea nu am găsit nicăieri dacă instalarea unei centrale în bloc este condiționata de debarasare, inversa este. Vreau pt. apa calda la baie și bucătărie și încălzire în pardoseala la baie. NU vreau sa umplu casa de țevi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare cazan, boiler alta instalatie de caldura/apa calda im82 im82 Buna ziua, Locuinta la bloc. Pentru instalarea unui cazan sau boiler sau alta instalatie de generare a apei calde menajere sau agent termic de ce semnaturi ... (vezi toată discuția)
Montarea centralei de apartament GeorgetaAnca GeorgetaAnca As vrea sa stiu care este procedura LEGALA, pasii de urmat de catre cineva care doreste sa se debranseze de la RADET si sa-si monteze centrala de ... (vezi toată discuția)
Debransare fara acord vecin rau intentionat adelai adelai Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori! Pe scurt va expun situatia cum a decurs: Anul trecut am inaintat cererea ... (vezi toată discuția)