avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Am cumparat de curand un apartament in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Am cumparat de curand un apartament in Ploiesti si ...

Debransare / acord vecini.
Am cumparat de curand un apartament in Ploiesti si doresc debransarea lui de la sistemul de termoficare si montarea unei centrale termice proprii. Stiu ca acest lucru nu se poate face in plin sezon de incalzire,dar as vrea sa pregatesc dosarul. In aceasta scara de bloc nu este coloana noua de gaze, nu e nimeni debransat de la sistemul de termoficare. In tot blocul ( 5 scari) sunt aproximativ 10 apartamente cu centrala proprie.. Aici unde locuiesc doresc sa fac eu separatia de gaze si suport integral costul executiei noii coloane de gaze de la parter pana la ultimul etaj fara a avea ulterior vreo pretentie materiala de la vecini. Am o lista mare cu cerintele necesare debransarii, am luat legatura si cu un inginer care sa faca proiectul tehnic necesar debransarii dar , ma lovesc de refuzul vecinului de jos, ( ceilalti 3 vecini cu pereti comuni au fost de acord), iar asociatia de proprietari nu este de acord pe motiv ca nici vecinul respectiv nu si-a exprimat acordul. In plus , pentru executia noii coloane de gaze am acordul a 13 proprietari (din 20) deci indeplinesc necesarul de 50% + 1. Cum pot proceda in acest caz? As vrea sa iau legatura cu un avocat care sa ma indrume in acest caz. Ce as putea face legal cu acest vecin?
Poate instanta suplini acordul acestui vecin?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022
t.nicoleta, utilizator
Cel mai recent răspuns: t.nicoleta , utilizator 10:48, 23 Noiembrie 2022
Initial notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia comunicarii temeiului legal pentru refuz acord debransare-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
In luna iunie 2022 am obtinut acordul tuturor vecinilor in AG a proprietarilor, fiind reprezentati si de un avocat. Subliniez faptul ca avem numai piedici in acest proces de debransare de la sistemul centralizat de termoficare din Ploiesti. In fine, am mers cu tot dosarul COMPLET ( proces verbal acord vecini si asociatie, exprimat in AG, proiect tehnic de debransare, hartie de la primarie ca nu avem nevoie de autorizatie de constructie pt a monta centrala termica) la furnizor, am facut notificare pt debransare...intre timp am facut si separatia de gaze( coloana primara+ separatie) pt 2 focuri... cei de la termie pur si simplu nu vor sa emita avizul de debransare. Am facut si plangere la ANPC, cica au fost sanctionati si s-a dispus ca masura debransarea de la sistemul centralizat, (avand acest raspuns, am taiat caloriferele cu instalatorul blocului si am montat dopuri.)numai ca furnizorul a contestat acest PV, si am ramas in aer. In luna august 2022, in Ploiesti a fost oprita apa calda, contractul cu acest furnizor a fost reziliat., in octombrie 2022 a fost infiintata alta firma de termie, alt furnizor in speta. Acum simtim ca ne luptam cu morile de vant... Desi s-au montat sute de centrale probabil in aceasta perioada, cei din asociatia noastra nu vor sa ne scada de la plata caldurii pana nu aducem acel blestemat proces verbal de debransare ..pe care,probabil, Termo Ploiesti nu il va emite in veci. Am nevoie de ajutor, care sunt pasii care trebuie urmati in continuare?? Am cheltuit mii de euro, incercand sa montez o centrala termica...e chiar atat de greu sa fii debransat legal in Ploiesti, sa imi platesc individual consumul ???? E frustrant sa vezi ca ai cunostinte/ prieteni care si-au montat centrala in aceasta perioada, fiind sustinuti de asociatia de proprietari, iar eu fac totul LEGAL si nu reusesc . Unde sa ma duc, cine ma poate sprijini ??Va rog, indrumati-ma, ca ajungem in pragul nebunieiiiiii!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare- ploiesti in luna iunie 2022 am obtinut acordul tuturor ... t.nicoleta t.nicoleta DEBRANSARE- PLOIESTI In luna iunie 2022 am obtinut acordul tuturor vecinilor in AG a proprietarilor, fiind reprezentati si de un avocat. Subliniez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)
Debransare fara acord vecin rau intentionat adelai adelai Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori! Pe scurt va expun situatia cum a decurs: Anul trecut am inaintat cererea ... (vezi toată discuția)