avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DEBRANSARE- PLOIESTI In luna iunie 2022 am obtinut ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DEBRANSARE- PLOIESTI In luna iunie 2022 am obtinut acordul tuturor ...

DEBRANSARE- PLOIESTI
In luna iunie 2022 am obtinut acordul tuturor vecinilor in AG a proprietarilor, fiind reprezentati si de un avocat. Subliniez faptul ca avem numai piedici in acest proces de debransare de la sistemul centralizat de termoficare din Ploiesti. In fine, am mers cu tot dosarul COMPLET ( proces verbal acord vecini si asociatie, exprimat in AG, proiect tehnic de debransare, hartie de la primarie ca nu avem nevoie de autorizatie de constructie pt a monta centrala termica) la furnizor, am facut notificare pt debransare...intre timp am facut si separatia de gaze( coloana primara+ separatie) pt 2 focuri... cei de la termie pur si simplu nu vor sa emita avizul de debransare. Am facut si plangere la ANPC, cica au fost sanctionati si s-a dispus ca masura debransarea de la sistemul centralizat, (avand acest raspuns, am taiat caloriferele cu instalatorul blocului si am montat dopuri.)numai ca furnizorul a contestat acest PV, si am ramas in aer. In luna august 2022, in Ploiesti a fost oprita apa calda, contractul cu acest furnizor a fost reziliat., in octombrie 2022 a fost infiintata alta firma de termie, alt furnizor in speta. Acum simtim ca ne luptam cu morile de vant... Desi s-au montat sute de centrale probabil in aceasta perioada, cei din asociatia noastra nu vor sa ne scada de la plata caldurii pana nu aducem acel blestemat proces verbal de debransare ..pe care,probabil, Termo Ploiesti nu il va emite in veci. Am nevoie de ajutor, care sunt pasii care trebuie urmati in continuare?? Am cheltuit mii de euro, incercand sa montez o centrala termica...e chiar atat de greu sa fii debransat legal in Ploiesti, sa imi platesc individual consumul ???? E frustrant sa vezi ca ai cunostinte/ prieteni care si-au montat centrala in aceasta perioada, fiind sustinuti de asociatia de proprietari, iar eu fac totul LEGAL si nu reusesc . Unde sa ma duc, cine ma poate sprijini ??Va rog, indrumati-ma, ca ajungem in pragul nebunieiiiiii!!
Cel mai recent răspuns: t.nicoleta , utilizator 21:37, 27 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca de fapt aveti o problema cu cei din asociatie. Sa nu va scada atunci, dar sa va taxeze conform unei masuratori inregistrate de un aparat de masura/repartitie sau estimare conform unei metodologii reglementate, a energiei termice, pe care o consumati dvs. din sistemul centralizat. Au la dispozitie art. 31 din legea 196/2018 sa faca inspectia si constatarea starii de fapt. Iar acel PV de debransare nu-l mai puteti obtine de la o firma care deja nu mai e operator SACET. Si nici acesta nu mai poate contesta la ANPC nimic, din moment ce nu mai are calitatea de astfel de operator,deci nu mai poate face debransari si emite un astfel de document.
[ link extern ]
Asociatiei puteti sa-i dati decizia ANPC.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2022
latka, utilizator
In baza documentelor pe care le-au emis autoritatile ANPC,primarie,notificati oficial actualul furnizor de agent termic cu obligatia emiterii documentului de debransare de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
Asociatia d proprietari este indreptatita sa nu va exonereze de la obligatia acoperirii c./v costuri agent termic atat timp cat dv din culpa tertilor nu puteti prezenta documente justificative
Buna seara. Ati reusit sa va debransati? In vara aceasta doresc si eu sa ma debransez. Ma puteti ajuta in conceperea dosarului? Cu cine ati facut proiectul tehnic. Eu sunt tot din Ploiesti
Buna ziua,
Cu cine ați făcut proiectul tehnic? Mulțumesc.
Buna ziua,
Vreau sa ma debransez de la Termo Ploiesti si am nevoie de proiect tehnic debransare.
Ma puteti ajuta?

Alte discuții în legătură

Buna seara. am cumparat de curand un apartament in ploiesti si ... t.nicoleta t.nicoleta Debransare / acord vecini. Am cumparat de curand un apartament in Ploiesti si doresc debransarea lui de la sistemul de termoficare si montarea unei centrale ... (vezi toată discuția)
Debransare termica instalare centrala gaz luiza44 luiza44 buna ziua, Doresc si eu anumite raspunsuri daca se poate: Doresc sa-mi trag gaz in apartament pentru a folosi centrala proprie pe gaz si nu reusesc sa scap ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)