avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare Dalkia Ploiesti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare Dalkia Ploiesti

Buna ziua,

Inca de anul trecut am inceput demersurile pentru debransarea de la sistemul centralizat de incalzire Dalkia - Ploiesti. In urma primei cereri catre Asociatia de Proprietari am primit de la acestia un raspuns cum ca blocul se afla in zona unitara de incalzire, conf. HCL 353/30.09.2011.

Mai departe am intrebat la Protectia Consumatorului daca exista totusi o cale legala de debransare, avand in vedere ca in acelasi bloc mai exista montate centrale (anterior acestei Hotarari) si ca am realizat si separatia de gaz (fiind conectat la aceeasi conducta folosita si de ceilalti proprietari de centrale din bloc).
Acestia (Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului Regiunea Sud-Muntenia) mi-au trimis conditiile de debransare din Legea 325/ 2006 adaugand suplimentar ca, "orice alta prevedere invocata de furnizorul de energie termica incalca prevederile acestei legi".

Am obtinut acordul scris al vecinilor de apartament, atat pe orizontala cat si pe verticala, si am depus o noua cerere la Asociatia de Proprietari, anexand acordurile vecinilor si raspunsul de la Protectia Consumatorului.
Asta se intampla in vara (iulie - august).

Acum aproximativ 3 saptamani (sfarsitul lui septembrie) s-a convocat adunarea generala, pe ordinea de zi aflandu-se si acest subiect. Pentru ca nu au fost prezenti jumatate plus unu membrii, nu s-a putut lua o hotarare. A fost convocata o noua adunare generala peste doua saptamani (conf Legii 230/ 2007, cred) insa nici de data aceasta nu s-a luat o hotarare, pentru ca Presedintele Asociatiei doreste sa stranga semnaturi de la toti locatarii blocului (doua scari) privind exprimarea acordului sau dezacordului cu privire la aceasta debransare. Asta desi nu cred sa fie prevazut acest lucru in vreo lege, iar conf Legii 230/ 2007 Art.24 (3) la adunarea generala reconvocata hotararile pot fi adoptate indiferent de numarul celor prezenti.
Nu mi s-a dat un termen cu privire la finalizarea strangerii semnaturilor in acel tabel.

As aprecia sfaturi despre ce ar trebui sa fac in continuare pentru a obtine raspunsul Asociatiei, conform legilor in vigoare.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
alexmd, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexmd , utilizator 15:43, 22 Octombrie 2014
Era legal ca la adunarea generala extraordinara reconvocata,presedintele de asociatie sa supuna discutiei subiectele de pe ordinea de zi-indiferent de numarul participantilor-daca au fost anterior parcurse etapele legal prevazute pentru reconvocare adunare cu semnare tabel
Staruiti la nivelul presedintelui de asociatie sa solutioneze cererea dv
Atentie ca in sezonul rece nu se mai executa debransari !
Multumesc pentru raspuns!
As dori insa o referinta catre o lege, ceva punctual, daca exista. Asta pentru ca ma astept ca staruinteleor mele sa li se raspunda in continuare prin termene evazive, conditionate de strangerea semnaturilor intr-un tabel care nu sunt sigur ca este impus prin vreo lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatiile exceptionale din legea 230/2007 privind asociatiile de proprietari banatean banatean Buna ziua! Doresc sa ma deconectez de la reteaua de energie termica si sa-mi montez o centrala de apartament. Am nevoie de acordul asociatiei de proprietari ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)
Presedintele imi refuza semnarea pentru montarea centralei termice romindinu romindinu Buna ziua, Trec printr-o situatie foarte stresanta si as dori ajutorul cuiva cu orice fel de informatie. Am achizitionat un apartament intr-un bloc vechi ... (vezi toată discuția)