avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele imi refuza semnarea pentru montarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele imi refuza semnarea pentru montarea centralei termice

Buna ziua,

Trec printr-o situatie foarte stresanta si as dori ajutorul cuiva cu orice fel de informatie.
Am achizitionat un apartament intr-un bloc vechi unde exista deja 2 persoane debransate care au montate centrale termice.
Am dorit sa fac si eu acest lucru, am obtinut semnaturile celor 2 + semnaturile vecinilor ( sus, jos, stanga, dreapta ) tot ce mai am nevoie este semnatura presedintelui.
Aici apar problemele, domnul presedinte nu vrea sa imi semneze ce am nevoie ca sa nu 'isi puna blocul in cap', prima data mia solicitat ca comitetul executiv ( 4 persoane + dansul ) sa imi semneze un accord scris si semnat in baza caruia el sa imi dea semnatura necesara. Aceste persoane din comitet nu doresc sa imi semneze si imi solicita sa il fac pe presedinte sa invoce o adunare generala in care sa se voteze daca pot sa imi pun centrala ( scopul lor fiind totodata o disputa cu presendintele vrand sa il dea jos din functie iar acesta neevrand sa invoce adunarea stiind acest lucru ). Prima mea intrebare este .. trebuie facut acest lucru ? asociatia de proprietari trebuie sa voteze ca eu sa imi pun centrala cand in bloc sunt deja 2 apartamente care au ? Doar presedintele poate convoca aceasta adunarea generala ? Daca nu este nevoie de aceasta adunare generala si presedintele nu vrea sa imi semneze din x motive ce pot face eu in acest sens ? Am mai vorbit cu diverse persoane care miau spus ca nu este nevoie de adunare generala, ca a fost utila doar in momentul in care au demarat procesul cele 2 apartamente in urma careia sa si montat acea teava de gaze pe scara. Am anuntat presedintele de acest lucru care apoi mia solicitat sa fac un tabel in care sa obtin 50% + 1 semanturi ale locatarilor pt a imi da el semnatura. Dupa alte discutii cu o firma ce are in putere aceleasi drepturi ca un administrator ( nu stiu sa va zic mai multe, o cunstinta a discutat cu acestia ) am fost informat ca este suficient presentintele sa semneze si atat. Cand lam anuntat acesta mia zis ca nu semneaza pana nu ii aduc o baza legala ca dovada ca el nu stie legile si nu semneaza ca 'primarul'. Rugamintea mea ce mai mare ar fi daca puteti sa ma ajutati cu o lege ceva sa pot arata sa il multumesc pe omul asta. Multumesc mult de intelegere.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:33, 22 Mai 2020
Ar trebui facuta o adunare generala.
Asa.cere RADET.
Legiuitorul ,pentru materializarea cererilor de debransare de la sistemul centralizat cu alimentare utilitati,a dispus peocedura care implica acordul vecinilor si al adunarii generale
aspectul ca exista frictiuni intre membrii comitetului executiv si presedintele de asociatie reprezinta un impediment major
Legal ,conform disp L nr 196/2018 adunarea generala poate fi convocata de catre reprezenatul legal=presedintele de asociatie,de catre comitetul executiv sau in cazuri speciale de acordul a minimum 20% dintre proprietari
aspectul ca presedintele de asociatie se opune a convoca adunare generala in fapt reprezinta dezinteresul si raspunsul sau fata de increderea acordata de catre proprietari pentru alegerea acestuia sa reprezinte provizoriu interesele membrilor proprietari
[ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conditiile in care exista deja instalate CT individuale in apartamente poate ca nu mai e necesara convocarea unei AG pentru acord asociatie.Ar fi absurd ca la fiecare solicitare sa se convoaceAG nu credeti? Cu toate ca mai nou in formularul Termoenergetica (TEB) succesoare RADET nu se cere acordul AG ci doar al presedintelui asociatiei !!!
Daca președintele vrea sau nu vrea sa semneze acordul, se pare ca legea lasă la aprecierea discreționara a acestuia aprobarea, cu toate ca solicitantul a obținut acordurile necesare si exista si precedente in acest sens (mai exista debranșări). Respectiv, obții o aprobare daca ești prieten cu președintele.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2020
iordantonio, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La tribunal prin hotarare judecatoreasca il puteti obliga.Cred ca este discriminare daca la altii aproba si la altu nu.

Alte discuții în legătură

Restantier ce doreste debransare gaze ptr centrala de apartament camifinutza camifinutza Buna ziua,un sfat,o asociatie de proprietari cu multi restantieri fara apa calda,marea majoritate a locatarilor opteaza ptr centrale de apartament,printre cei ... (vezi toată discuția)
Debransare sistem centralizat de termoficare anatole anatole O cunostiinta a fost informata de Presedinta asociatiei de proprietari de care apartine,caci cei care au ramas pe caldura si apa calda la sistem ... (vezi toată discuția)
Debransare sistem de termoficare fara acordul vecinilor alina_25 alina_25 Este nevoie de acordul vecinilor de etaj respectiv de bloc daca o persoana doreste sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire,sau doar de acordul ... (vezi toată discuția)