avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare sistem de termoficare fara acordul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare sistem de termoficare fara acordul vecinilor

Este nevoie de acordul vecinilor de etaj respectiv de bloc daca o persoana doreste sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire,sau doar de acordul asociatiei respectiv al agentului termic?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin.88 , utilizator 19:19, 1 Iunie 2018
art. 30 Legea nr. 325/2006
(2) Deconectarea unui consumator dintr-un condominiu se face cu respectarea urmatoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotarârea adunarii generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel putin 30 de zile înainte.
(4) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încalzire.
(5) Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.
Pentru debransare de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati este obligatoriu acordul proprietarilor invecinati cu solicitantul si concomitent acordul asociatiei de proprietari exprimat prin hotararea adunarii generale
Gasiti la Documente utile toate documentele necesare debransarii
Va multumesc frumos pentru raspuns ,am intrebat deoarece la noi si vecinul atat de sus pe verticala cat si un vecin de etaj pe orizontala sau debransat fara ca noi sa semnam pentru debransarea acestora nici macar nu am fost intrebati daca dorim sa se debranseze .
Deci cel mai probabil domnul administrator a facut semnatura noastra pe care a trimis-o la regia de termoficare deci practic a comis fapte penale .
Am sa informam serviciul specializat al primariei despre aceasta situatie si am sa va tin la curent cu ceea ce se va intampla.
Inca o data va multumesc !
Nu are nici o legatura administratorul cu semnaturile vecinilor. Acordul vecinilor si al asociatiei se duce la regia de termoficare de persoana care solicita debransarea si nu de administrator. In cazuri motivate (absenta din tara de exemplu a vecinului), regia de termoficare mai aproba debransari si fara semnatura a 2-3 proprietari din cei 20-50 de pe acea scara.
Nu sunt necesare semnaturile la toti locatarii ci doar a celor direct afectati, respectiv locatarii invecinati pe orizontala şi pe verticală.
In conformitate cu reglementarile legale in vigoare, acordul asociatiei se acorda doar daca se asigura indeplinirea conditiilor cumulative din lege.
Verificare veridicitatii semnaturilor si numarul acestora intra in sarcina asociatiei de proprietari care o confirma prin semnatura si stampila.
Sunt informatii publice pe care le puteti gasi pe situl radet.ro.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Problema debransare - m-am trezit cu tevile taiate :) adinov adinov Am depus cererea pentru debransare la regia de termoficare. Am fost sunat pentru programarea debransarii. Totul a decurs bine. Intre timp am angajat un ... (vezi toată discuția)
Debransare de la sistemul de termoficare melaniag melaniag Buna ziua! de ceva timp ma chinui sa ma debransez de la sistemmul de termoficare insa nu am primit raspuns favorabil deorece locuiesc intr-un bloc unde nu au ... (vezi toată discuția)
Restantier ce doreste debransare gaze ptr centrala de apartament camifinutza camifinutza Buna ziua,un sfat,o asociatie de proprietari cu multi restantieri fara apa calda,marea majoritate a locatarilor opteaza ptr centrale de apartament,printre cei ... (vezi toată discuția)