avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema debransare - m-am trezit cu tevile taiate :)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema debransare - m-am trezit cu tevile taiate :)

Am depus cererea pentru debransare la regia de termoficare. Am fost sunat pentru programarea debransarii. Totul a decurs bine. Intre timp am angajat un instalator pentru a face instalatia la centrala de apartament. Insa cand m-am intors de la lucru am vazut ca taiase si tevile/coloanele caloriferelor. #-o

Am sunat la firma care face debransarea si mi-au zis ca nu pot sa o mai faca pt ca lucrarea nu le va mai fi receptionata de regia de termoficare.

Relevant: Locuiesc la etajul 3 din 4. Vecinul de la 4 e debransat, vecinul de la 2 e debransat. Cu vecinul de la 1 (care devine astfel ultimul pe coloana) m-am inteles sa tai tevile de la el si sa pun aerisitoare.

Vina e a instalatorului, insa la urma urmei tevile voiam oricum sa le dau jos. Acum sunt pus in fata faptei si trebuie sa gasesc o solutie.

Va rog sa imi spuneti care ar fi solutia.

Cu multumiri anticipate
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
adinov, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 14:25, 9 Iunie 2012
Pai vad ca aveti solutia salvatoare si v-ati inteles cu toata lumea. Care ar mai fi problema?
Asta e, sunt la prima astfel de aventura.

Problema e urmatoarea: Cei de la firma de debransare mi-au spus ca nu mai pot face debransarea din moment ce tevile sunt taiate, pentru ca Regia de Termoficare nu le va receptiona lucrarea. (Mi-au spus ca datoria lor era sa puna dop in locul caloriferelor, urmand ca ulterior sa imi rezolv eu cu alti instalatori taiatul tevilor)

Sa inteleg ca solutia ar fi ca lucrarea pe care se face receptia sa fie cea a vecinului de la 1 :)? Desi, nu cred ca procedural e posibil
adinov, utilizator
Trebuie sa inteleaga situatia si sa va multumeasca ca nu se mai chinuie ei, probabil "asteapta ceva", stiti vorba aceea... "traim in Romania...", rugati sa puna dopul si gata.
ContSters241232, utilizator
Ce a facut ”instalatorul ”este incorect.Debransarea se face nu prin taierea conductelor ci prin
sigilare.Daca pe trosonul dumneavoastra nu mai este nimeni bransat,se face acelas lucru
la subsol.
Apartamentele au fost proiectate cu incalzire centralizata.
Stiu ca e incorect ce a facut instalatorul :) Intrebarea era ce am eu de facut acum pentru a ma debransa oficial :).

Alte discuții în legătură

Tevile proprietate comuna prin care circula agentul termic sunt infundate teodora stanescu teodora stanescu Buna seara, care este solutia legala pentru a rezolva urmatoarea problema -in 2 din camerele apartamentului nu am beneficiat de caldura pentru ca tevile prin ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca imi tai singur tevile de la calorifer? bogg bogg Salut. In luna August am depus o cerere pentru dbransare la Regia de Termoficare Craiova, in schimbul careia am primit un nr. de inregistrare. Mai ziceau ... (vezi toată discuția)
Incalzire!!! diana007 diana007 buna ziua,detin un apartament la parter,are 51 m2 suprafata,sunt debransata din sept,dar platesc incalzire ca si vecina de deasupra mea care este bransata ... (vezi toată discuția)