avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se intampla daca imi tai singur tevile de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se intampla daca imi tai singur tevile de la calorifer?

Salut. In luna August am depus o cerere pentru dbransare la Regia de Termoficare Craiova, in schimbul careia am primit un nr. de inregistrare. Mai ziceau ei ca trebue sa aduc semnaturi de la vecini ca sunt de acord, o adeverinta de la asociatie ca nu am datorii, de la gaze ceva care sa demonstreze ca am contuar separat, si un certificat de punere in functiune a centralei. Pana acum am obtinut doar semnaturile si adeverinta de la asociatie. Restul s a blocat la Distrigaz, care nu a reusit sa mi trimita nici pana azi contractul de bransare la reteaua de gaze.
Intre timp, iarna a venit mai devreme, cei de la Termo au inceput furnizarea agentului termic, iar eu nu am apucat sa debransez caloriferele de la retea. Din spusele lor debransari se puteau face doar pana la aceasta data.
Intrebarea mea este ce mi se poate intampla daca maine debransez caloriferele? Este legal, este ilegal?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 04:11, 23 Noiembrie 2010
In situatia in care fara a detine formalitatile legale,interveniti neuatorizat asupra instalatiei de alimentare sistem centralizat,realizati o fapta care contravine prevederilor in vigoare si pentru care autoritatile in drept,pot dispune sanctiuni
Chiar daca le taiati tot o sa va puna la plata pentru apa care circula pe teava comuna.
De ce nu inchideti pur si simplu apa si sa nu intre la contoare ca sa inregistreze?
In principiu este ilegal sa aduceti modificari la instalatie fara aprobarile necesare. Totusi:
1. daca aveti repartitoare, inchideti robinetele.
2. daca nu aveti repartitoare asteptati anul viitor si obtineti toate aprobarile; daca taiati tevile, veti avea surpriza sa platiti ca si cum caloriferele ar fi in functiune, iar asta este perfect legal.
Ca sa vedeti ce va trebuia pentru deconectare va arat unde sa cititi exact.
Este vorba de Legea 325 serviciul public de furnizare a agentului termic (Capitolul VI sectiunea 5, art.30 punctele 2, 4-6)
[ link extern ]
...... ca sa vedeti ca nu va trebuia altceva, conform legii.
Ati avut ghinion ca ati dat peste oameni care au abuzat de necunoasterea legii de catre dv.
Dv. va puteati deconecta ca sa va incalziti electric, caz in care nu aveati nicio treaba cu furnizorul de gaze.
Acum nu va puteti deconecta pentru ca ati fi pus la plata caldurii, totusi.
Daca este vorba de Regia de Termoficare Craiova mergeti la Primarie cu o cerere in care sa solicitati debransarea, faceti putin tamtam, demonstrati-le ca dumneavoastra nu aveti nici o vina ca Regia de Termoficare si cei de la gaze se misca asa de ”repede”, amenintatii ca ii actionati in instanta si sa vedeti ca se aproba.
Asemeni dumneavoastra am avut cazuri in asociatia noastra, iar Termoficarea le spunea clientilor ca asociatiile nu vor sa ii debranseze, sau ca nu se pot debransa datorita faptului ca in Consiliul Local s-a hotarat ca debransarile sa se faca numai in anumite zone.

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari cristina_kiss cristina_kiss vreau sa actionez in instanta asociatia de proprietri si nu stiu cum sa procedez.Problem e urmatoarea: doamna de la asociatie mi- a eliberat in luna august o ... (vezi toată discuția)
Debransare calorifere cipri3 cipri3 pima data am vb cu administrator despre debransare calorifere,mi-a spus nu raspunde el si mi-a spus sa fac cerere la termoficare DALKIA,am facut cerere pe 5 ... (vezi toată discuția)
Deconectare cet brasov horsycosmin horsycosmin Salutari. In urma cu vre-o jumatate de an un membru al familiei mele a depus actele pentru debransarea de la sistemul de furnizare a agentului termic si apei ... (vezi toată discuția)