avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari

vreau sa actionez in instanta asociatia de proprietri si nu stiu cum sa procedez.Problem e urmatoarea: doamna de la asociatie mi- a eliberat in luna august o adeverinta prin care isi dadea acordul sa imi montez centrala proprie pe gaz si, prin urmare, sa ma debransez de la termoficare....problema este ca doamna nu mai recunoaste acest lucru spunand ca a fost de acord doar sa am o teava de gaze separat si centrala numai pt aragz ( stiu ca suna foarte ciudat, dar astea sunt vorbele domniei sale), prin urmare prebuie sa platesc caldura desi eu nu am caloriferele bransate la reteaua de termoficare.Am fost la termo si mi- au spus ca daca am adeverinta de la ei nu e nicio problem de debransare iar dansa a zis ca nu tine de asociatie ci de termo, si astfel ma plimb de colo colo. cum sa fac?????
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:45, 9 Decembrie 2013
Conform Ordinului nr. 91 din 20 martie 2007 pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica act emis de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala, act publicat in Monitorul Oficial nr. 350/23 mai 2007 in momentul debransarii dumneavoastra aveati obligatia de a indeplini urmatoarele conditii :
Art. 246. - Deconectările individuale ale unor apartamente situate în imobile de locuit tip bloc - condominii, alimentate cu energie termică din sistemul energetic de interes local, indiferent de cauze,
se pot realiza în următoarele condiţii cumulative:

a) să se modifice contractul de furnizare al energiei termice, prin act adiţional, la solicitarea reprezentantului legal al asociaţiei de proprietari/locatari, ca urmare a modificării puterii termice instalate în condominiu, cu acordul furnizorului;
b) să existe acceptul scris al proprietarilor spaţiilor cu destinaţie de locuinţă sau cu altă destinaţie cu care cel care doreşte debransarea are pereţi comuni sau planşee comune, din care să rezulte că sunt de acord cu debransarea şi cunosc influenţele debranşării asupra condiţiilor de confort şi de mediu din spaţiile pe care le deţin în proprietate;
c) să existe documentaţia tehnică prevăzută la art. 254 lit. g);
d) solicitantul să aibă montat aparat de măsurare a debitului de gaze naturale pe care le consumă, în cazul în care continuă să folosească spaţiul pe care îl are în proprietate, după debranşare.

Art. 251. - Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu este interzisă în următoarele situaţii:
a) se intenţionează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din cadrul spaţiului cu destinaţie de locuinţă şi nu sunt montate repartitoare de costuri;
b) deconectarea totală fără asigurarea încălzirii spaţiului cu destinaţie de locuinţă sau altă destinaţie cu o sursă alternativă de producere a energiei termice.

Pai ori aveti acordul ori nu il aveti, odata ati spus ca v-a dat acordul in august, odata spuneti ca nu recunoaste, daca ati urmat toti pasii care trebuiau nu are cum sa va puna la plata!!
Unde ati depus acel acord ?. Mergeti acolo, faceti o copie dupa acel acord si demonstrati negru pe alb ca a semnat pentru montarea unei centrale termice nu pentru a se realiza o instalatie de gaz pentru plita de gatit. Dealtfel, nici proiectul lucrarii nu era aprobat daca pe acea hartie ar fi scris sa nu se monteze mai multe focuri, nu mai spun de executant ca nu avea voie sa faca de capul lui ceea ce dorea clientul.Administratora o da cotita ,poate o mananca palma , vrea spaga . Daca vreti sa va judecati cu ea, faceti un denunt la politie si o sa va invete ei ce trebuie sa faceti mai departe.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
johnpescar, utilizator
Doamna de la asociatie este presedintele as. proprietari sau femeia de serviciu?
Documentul a fost inregistrat la asociatie, semnat de catre presedinte si stampilat?
Vedeti ca @Johnpescar are dreptate. Cautati documentul si "pac" la Rasboiul cu el...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet lorelena1306 lorelena1306 Stimati domni, Doresc sa fiu informata in legatura cu debransarile de la Radet: - Aproba RADET-ul debransari?? -Ce acte am nevoie pentru a ma prezenta la ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)
Debransare sistem centralizat de termoficare anatole anatole O cunostiinta a fost informata de Presedinta asociatiei de proprietari de care apartine,caci cei care au ramas pe caldura si apa calda la sistem ... (vezi toată discuția)