Doresc sa fiu informata in legatura cu debransarile de la Radet:
- Aproba RADET-ul debransari??
-Ce acte am nevoie pentru a ma prezenta la ghiseu pentru debransari???
-Nu doresc sa trec la centrala pe gaz, doresc sa ma incalzesc cu sisteme electrice (trebuie mentionat vreun motiv al debransarii sau ma obliga sa trec la centrala pe gaz??)
-pana la ce data se depun cererile de debransare??
Trebuie sa va deplasati la sediul RADET si obtineti toate informatiile - urgent! Si de ce este atat de urgent ? S-ar putea sa fie cam tirziu, dar merita sa incercati. Oricum, din experienta va spun ca s-ar putea sa va scumpiti la tarițe. Daca v-ati fi aflat intr-un oras in care pretul pe Gcal este foarte mare (265 - 350 lei/Gcal), v-as intelege, dar la Bucuresti pretul este, cred, cel mai mic din tara - 177 lei/Gcal, asa ca mai ganditi-va ce s-ar intampla daca toti vecinii dvs. ar proceda la fel, cine ar mai incalzi peretii si spatiile comune? Ar fi un frig ca la polul nord pe-acolo...
ORDIN Nr. 91 din 20 martie 2007
pentru aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului public de alimentare cu energie termica*)
ACT EMIS DE: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE PENTRU SERVICIILE PUBLICE DE GOSPODARIE COMUNALA
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 350 din 23 mai 2007
Art. 246. - Deconectările individuale ale unor apartamente situate în imobile de locuit tip bloc - condominii, alimentate cu energie termică din sistemul energetic de interes local, indiferent de cauze, se pot realiza în următoarele condiţii cumulative:
a) să se modifice contractul de furnizare al energiei termice, prin act adiţional, la solicitarea reprezentantului legal al asociaţiei de proprietari/locatari, ca urmare a modificării puterii termice instalate în condominiu, cu acordul furnizorului;
b) să existe acceptul scris al proprietarilor spaţiilor cu destinaţie de locuinţă sau cu altă destinaţie cu care cel care doreşte debransarea are pereţi comuni sau planşee comune, din care să rezulte că sunt de acord cu debransarea şi cunosc influenţele debranşării asupra condiţiilor de confort şi de mediu din spaţiile pe care le deţin în proprietate;
c) să existe documentaţia tehnică prevăzută la art. 254 lit. g); d) solicitantul să aibă montat aparat de măsurare a debitului de gaze naturale pe care le consumă, în cazul în care continuă să folosească spaţiul pe care îl are în proprietate, după debranşare.
Art. 248. - Furnizorul are obligaţia de a verifica îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 246 şi 247 înainte de a emite avizul de deconectare.
(2) In cazul în care deconectarea se face fără îndeplinirea condiţiilor legale, furnizorul este îndreptăţit să aplice penalizări la factură, reprezentând cheltuielile suplimentare de exploatare datorate deconectării.
Art. 251. - Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu este interzisă în următoarele situaţii:
a) se intenţionează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din cadrul spaţiului cu destinaţie de locuinţă şi nu sunt montate repartitoare de costuri; b) deconectarea totală fără asigurarea încălzirii spaţiului cu destinaţie de locuinţă sau altă destinaţie cu o sursă alternativă de producere a energiei
Ce se poate face?
alejandra
buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)