avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele imi refuza semnarea pentru montarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele imi refuza semnarea pentru montarea centralei termice

Buna ziua,

Trec printr-o situatie foarte stresanta si as dori ajutorul cuiva cu orice fel de informatie.
Am achizitionat un apartament intr-un bloc vechi unde exista deja 2 persoane debransate care au montate centrale termice.
Am dorit sa fac si eu acest lucru, am obtinut semnaturile celor 2 + semnaturile vecinilor ( sus, jos, stanga, dreapta ) tot ce mai am nevoie este semnatura presedintelui.
Aici apar problemele, domnul presedinte nu vrea sa imi semneze ce am nevoie ca sa nu 'isi puna blocul in cap', prima data mia solicitat ca comitetul executiv ( 4 persoane + dansul ) sa imi semneze un accord scris si semnat in baza caruia el sa imi dea semnatura necesara. Aceste persoane din comitet nu doresc sa imi semneze si imi solicita sa il fac pe presedinte sa invoce o adunare generala in care sa se voteze daca pot sa imi pun centrala ( scopul lor fiind totodata o disputa cu presendintele vrand sa il dea jos din functie iar acesta neevrand sa invoce adunarea stiind acest lucru ). Prima mea intrebare este .. trebuie facut acest lucru ? asociatia de proprietari trebuie sa voteze ca eu sa imi pun centrala cand in bloc sunt deja 2 apartamente care au ? Doar presedintele poate convoca aceasta adunarea generala ? Daca nu este nevoie de aceasta adunare generala si presedintele nu vrea sa imi semneze din x motive ce pot face eu in acest sens ? Am mai vorbit cu diverse persoane care miau spus ca nu este nevoie de adunare generala, ca a fost utila doar in momentul in care au demarat procesul cele 2 apartamente in urma careia sa si montat acea teava de gaze pe scara. Am anuntat presedintele de acest lucru care apoi mia solicitat sa fac un tabel in care sa obtin 50% + 1 semanturi ale locatarilor pt a imi da el semnatura. Dupa alte discutii cu o firma ce are in putere aceleasi drepturi ca un administrator ( nu stiu sa va zic mai multe, o cunstinta a discutat cu acestia ) am fost informat ca este suficient presentintele sa semneze si atat. Cand lam anuntat acesta mia zis ca nu semneaza pana nu ii aduc o baza legala ca dovada ca el nu stie legile si nu semneaza ca 'primarul'. Rugamintea mea ce mai mare ar fi daca puteti sa ma ajutati cu o lege ceva sa pot arata sa il multumesc pe omul asta. Multumesc mult de intelegere.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:33, 22 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu cererea la presedinte. Sa va scrie pe ea ca nu este de acord . Apoi luati legatura cu un avocat.Ar fi bine sa aveti si un martor, presupun ca nu o sa vrea sa va scrie pe cerere ca nu e de acord.
Buna ziua. Am rezolvat in cele din urma cu președintele. Am obținut semnăturile necesare însă acum problema este administratorul care nu dorește a îmi semna una dintre hârtii și in plus ștampila asociației este la dansul și nu dorește sa o folosească susținând ca președintele a semnat in mod ilegal fără a convoca comitetul care abia apoi in urma votului pro se poate convoca adunarea generală care hotărăște ca eu îmi pot monta centrala. El tot susține ca legea 325 din 2006, articolul 30 susține ca trebuie convocată adunare generală pt fiecare centrala pusă in bloc. Cum as putea obține o validare oficială dacă este suficientă decizia inițială când sa montat coloana și centralele in apartamentele și nu este nevoie ca aceasta decizie sa fie luată de fiecare data pt fiecare apartament ? Mulțumesc mult de informații
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu administratorul are dreptate:
Art.30
(1) Debranșarea totală a instalațiilor interioare de încălzire și/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu se va face în următoarele condiții cumulative:
a) acordul scris al asociației de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale;
b) anunțarea operatorului care are și calitatea de furnizor și a autorității administrației publice locale cu 30 de zile înainte de debranșare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiții cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât și pe verticală;
b) acordul scris al asociației de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intenției de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunțarea, în scris, a operatorului care are și calitatea de furnizor, cu cel puțin 30 de zile înainte.
(3) Debranșarea unui utilizator de energie termică, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunțarea operatorului care are și calitatea de furnizor, cu cel puțin 30 de zile înainte.
(4) Deconectările/debranșările prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectările/debranșările prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are și calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condițiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debranșare se suportă de către solicitant.
[ link extern ]

Practic, insa:
1. Administratorul nu este reprezentantul asociatiei, ci un simplu angajat. Presedintele reprezinta asociatia.
2. Poate intr-una dintre hotaririle precedente pe aceasta "speta" s-a decis ca acordul ulterior pentru astfel de situatii sa fie prezumat, presedintele parafind acest acord.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul nu are nicin drept sa tina stampila. Spuneti-i presedintelui ca este ilegal!! Inafara de asta, pe acord nu trebuie semnatura administratorului. Acesta este angajatul asociatiei!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantier ce doreste debransare gaze ptr centrala de apartament camifinutza camifinutza Buna ziua,un sfat,o asociatie de proprietari cu multi restantieri fara apa calda,marea majoritate a locatarilor opteaza ptr centrale de apartament,printre cei ... (vezi toată discuția)
Debransare sistem centralizat de termoficare anatole anatole O cunostiinta a fost informata de Presedinta asociatiei de proprietari de care apartine,caci cei care au ramas pe caldura si apa calda la sistem ... (vezi toată discuția)
Debransare sistem de termoficare fara acordul vecinilor alina_25 alina_25 Este nevoie de acordul vecinilor de etaj respectiv de bloc daca o persoana doreste sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire,sau doar de acordul ... (vezi toată discuția)