Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe persoane), comitetul executiv si comisia de cenzori intr-o adunare generala a unei asociatii de proprietari.
Alegerea unui presedinte nu este o urgenta deoarece daca presedintele isi da demisia poate numi un membru al comitetului ca vicepresedinte si acesta conduce asociatia ca si presedintele pana convoaca legal adunarea generalaIntr-o interventie recenta cu un topic asemanator am dat exemplu in care s-a recurs la aplicarea art.23 alin3 din lg.230/2007 si persoana propusa de com. ex dintre membrii comitetului a fost aleasaca presedinteprin tabel nominal cu si acordul majoritatii locatarilor semnatari .Motvarea acestei modalitati solicitarea furnizorului de reactualizarea contractului ca o conditie a reluarii furnizarii agentului termic ce fusese intrerupt pt. neplata ratei de esalonare, care trebuie semnat de presedintele nou ales.Am mai aratat ca exista la acea data un alt presedinte si cred ca era oportun sa fi desemnat un vicepresedinte.inainte de a demisiona. Raspunsul dl.Adriantot. a fost: .
Un vicepresedinte se desemmneaza de catre presedinte pentru perioada cat presedintele nu poate sa-si exercite atributiunie, de exemplu cand adica pleaca intr-o deplasare, un concediu sau alte situatii in care efectiv lipseste si nu poate sa-si indeplineasca atributiunile. Daca aceasta stare se prelungeste mai mult timp, vicepresedintele va convoca adunarea generala pentru alegerea altui presedinte.
Dar in situatia dumneavoastra, fostul presedintele nu este in aceasta situatie, ci efectiv si-a prezentat demisia si-atunci sigur ca trebuie ales alt presedinte imediat si nu mai este cazul sa se mai astepte 2-3 luni
...asa cum ati explicat, cei din comitet au luat initiativa de a alege alt presedinte. Ei au facut doar propunerea iar presedintele nou a fost ales prin votul proprietarilor exprimat in scris pe tabel cu semnatura majoritatii proprietarilor. Este legal pentru ca Legea 230/2007 prevede si posibilitatea luarii hotararilor pe baza de tabel fara convocarea adunarii generale.Parerea mea este ca justificarea adoptarii acestei modalitati nu e verosimia e un nonsens asemenea scenariu. invocat, poate pentru a arunca la cos adunarea generala.. .
Aceasta alegere pe baza de tabel este motivata de cei care au avut aceasta initiativa de timpul scurt in care trebuia luata hotararea, ceea ce este suficient pentru ca altfel, convocarea adunarii generale, reconvocarea si alegerea uni presedinte putea sa dureze vreo 2 saptamani