avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare Presedinte Asociatie Proprietari Bucuresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare Presedinte Asociatie Proprietari Bucuresti

Salutare,

Am nevoie de ajutor in privinta urmatoarei probleme:

Este vorba de un rezidential nou in Bucuresti, Presedintele pus de dezvoltator la inceput (perfect de acord), acum dupa ce blocul a fost vandut in totalitate vrem sa schimbam comitetul si presedintele pus la inceput.
Presedintele (angajat dezvoltator) nu raspunde la telefon, email etc de negasit de 5 luni de zile!
Cu ajutorul Asociatiei am discutat sa folosim art.50 (b), din Legea nr. 196/2018. Folosim acest art deoarece Primaria de sector ne-a informat ca este situatie covid peste % cazuri , necesita testare , certificat covid etc pentru adunari generale in prezent.

Este ok sa folosim acest articol art.50 (b) prin informare email e-bloc cu informare/semnatura/acord pentru:
- schimbare Presedinte
- schimbare comitet
- stabilire fond rulment/reparatii
- ROI

Poate fi contestat acest articol de catre un locatar ?
Am vrut sa organizam adunare generala insa fiind situatia covid din ce in ce mai rau am ales sa folosim acest articol 50 (b).

Astept sfaturile/indrumarile voastre.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2021
andrey23ken, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrey23ken , utilizator 10:33, 9 Octombrie 2021
Este foarte bine (asta e sensul articolului 50 de a oferi o alternativa pentru realizarea acordului de vointa al asociatiei de proprietari), daca va uitati la un articol mai sus, pentru situatii care vizeaza doar o parte din membrii asociatiei, legea spune expres asa (adica nu ar fi o metoda interzisa) :
Art. 49
(4)Hotararile adunarilor generale se iau in cadrul adunarii generale convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii de luare a hotararilor, dar nu cu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata. Pentru situatiile care vizeaza numai proprietarii unui tronson sau ai unei scari, hotararile sunt luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor scarii sau tronsonului respectiv, membri ai asociatiei de proprietari, pe baza de tabel nominal.

Aveti acoperire legala, nu e momentul de a organiza o AG "clasica".
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2021
latka, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare cmteb 2023 (noua procedura) carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Noua cerere de debransare CMTEB presupune convocarea adunarii generale pentru aprobare (nu se mai cere acordul vecinilor direct afectati) insa in ... (vezi toată discuția)
Care este temeiul legal pt.desfasurarea unei adunari generale ... ileanaileana ileanaileana Care este temeiul legal pt.desfasurarea unei adunari generale la momentul actual, august 2021? La momentul actual este in vigoare Hotararea 826/5 august ... (vezi toată discuția)
Adunare generală pe timp de pandemie DTonik DTonik La o Asociatie de Proprietari avem nevoie neaparat de o sedinta generala pentru a deschide un cont bancar la o alta banca. Avand in vedere starea ... (vezi toată discuția)