avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare CMTEB 2023 (noua procedura)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare CMTEB 2023 (noua procedura)

Buna seara! Noua cerere de debransare CMTEB presupune convocarea adunarii generale pentru aprobare (nu se mai cere acordul vecinilor direct afectati) insa in cazul nostru nu avem presedinte (face parte din alta asociatie care s-a desprins din asociatia mama) iar comitetul executiv este demisionar. Ce optiuni avem pentru a convoca adunarea generala in vederea optinerii acordului? Este necesar 50%+1? Ce se intampla daca nu se intruneste cvorum? Si daca nu se intruneste nici la reconvocare? Se aproba in baza celor prezenti? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Albero , utilizator 20:19, 28 Martie 2023
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 196/2018
Hotararile membrilor proprietari pot fi adoptate cu 50+1 din participanti in cazul adunarilor generale si cu numarul votantilor in cazul adunarilor reconvocate-indiferent de numarul acestora
Pentru corecta și completa dvs. informare, studiați prima dată ce scrie la art. 33 din legea 325 din 2006.
Acolo veți descoperi și în ce caz va aflați.
Apoi studiați art. 50 din legea 196 din 2018 (și cele anterioare privind AG).
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
latka, moderator
Art 49, aliniatul (4) Hotărârile adunărilor generale se iau în cadrul adunării generale convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociației de proprietari pot fi prevăzute și alte condiții de luare a hotărârilor, dar nu cu mai puțin de jumătate plus unu din voturile celor prezenți la adunarea generală convocată sau reconvocată. Pentru situațiile care vizează numai proprietarii unui tronson sau ai unei scări, hotărârile sunt luate prin acordul scris al majorității proprietarilor scării sau tronsonului respectiv, membri ai asociației de proprietari, pe bază de tabel nominal.

Se aplica acest aspect sau e nevoie de AG cu toate scarile?

latka a scris:

Pentru corecta și completa dvs. informare, studiați prima dată ce scrie la art. 33 din legea 325 din 2006.
Acolo veți descoperi și în ce caz va aflați.
Apoi studiați art. 50 din legea 196 din 2018 (și cele anterioare privind AG).
[ link extern ]
[ link extern ]

Se cam bat cap in cap informațiile din cele 2 legi. Care primeaza?
Nu se bat deloc, cap în cap. Se completează, în funcție de cazul în care vă încadrați. Citiți cu atenție.

Alte discuții în legătură

Hotărâre adunare generală botezclaudia botezclaudia Mă interesează cati proprietari trebuie să fie de acord, conform noii legi a asociației, pentru a se adopta o hotărâre: jumătate plus 1 sau două ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o situatie si nu stiu cat de legala este. la asociatia ... Catalin costache Catalin costache Buna ziua. Am o situatie si nu stiu cat de legala este. La asociatia de proprietari unde sunt administrator sa hotarat sa nu se mai tina adunari generale ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari bucuresti andrey23ken andrey23ken Salutare, Am nevoie de ajutor in privinta urmatoarei probleme: Este vorba de un rezidential nou in Bucuresti, Presedintele pus de dezvoltator la inceput ... (vezi toată discuția)