avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Adunare generală pe timp de pandemie
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Adunare generală pe timp de pandemie

La o Asociatie de Proprietari avem nevoie neaparat de o sedinta generala pentru a deschide un cont bancar la o alta banca.
Avand in vedere starea actuala din cauza Covid 19, pentru a putea pastra distantarea sociala am putea prezenta problemele oamenilor printr-o scrisoare trimisa fiecarui locatar, in care ei sa aiba optiunea de a vota cu un ”da” sau ”nu” propunerile dezbatute si apoi sa semneze ? Si pe baza acestor documente sa se faca un proces verbal cu rezultatul ”sedintei” astfel tinute ?
Va multumesc, cu respect. Tony
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:25, 27 Iulie 2020
L nr 196/2018 prevede ca procesul verbal al adunarii generale,cu hotararile adoptate trebuie sa fie semnat de catre participanti
Conditionat de configuratia imobilului de locuit in comun puteti convoca adunarea generala pe scari
Da, puteti face si asa, in baza art.49 alin 4 din legea 196/2018.
(4)Hotararile adunarilor generale se iau in cadrul adunarii generale convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii de luare a hotararilor, dar nu cu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata. Pentru situatiile care vizeaza numai proprietarii unui tronson sau ai unei scari, hotararile sunt luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor scarii sau tronsonului respectiv, membri ai asociatiei de proprietari, pe baza de tabel nominal.


Considerati ca aceasta e o problema care vizeaza intreaga asociatie de proprietari, similara cu problemele care vizeaza situatia unei scari sau tronson.
Bună ziua,

Aveți lămuriri și în acest articol:
(...) ca și până la începutul acestui an, ședințele se pot organiza atât în spațiile interioare ale imobilului, cât și în spațiile deschise din jurul lui (alei, curți etc). Totuși, pentru că traversăm o perioadă deosebită, indiferent de locul în care se desfășoară ședința, participanții trebuie să respecte o serie de reguli.

www.avocatnet.ro/articol_553...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o situatie si nu stiu cat de legala este. la asociatia ... Catalin costache Catalin costache Buna ziua. Am o situatie si nu stiu cat de legala este. La asociatia de proprietari unde sunt administrator sa hotarat sa nu se mai tina adunari generale ... (vezi toată discuția)
Debransare cmteb 2023 (noua procedura) carmen.e.ciobanu carmen.e.ciobanu Buna seara! Noua cerere de debransare CMTEB presupune convocarea adunarii generale pentru aprobare (nu se mai cere acordul vecinilor direct afectati) insa in ... (vezi toată discuția)
Schimbare presedinte asociatie proprietari bucuresti andrey23ken andrey23ken Salutare, Am nevoie de ajutor in privinta urmatoarei probleme: Este vorba de un rezidential nou in Bucuresti, Presedintele pus de dezvoltator la inceput ... (vezi toată discuția)