avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatiile exceptionale din legea 230/2007 privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatiile exceptionale din legea 230/2007 privind asociatiile de proprietari

Buna ziua!

Doresc sa ma deconectez de la reteaua de energie termica si sa-mi montez o centrala de apartament. Am nevoie de acordul asociatiei de proprietari in acest sens. Pot obtine acest acord facand uz de art 25 pct 3 unde se vorbeste de situatii exceptionale sau nu? Poate cineva sa-mi spuna care sunt aceste situatii exceptionale? Eu consider ca sunt intr-o situatie exceptionala din cauza ca mai am doar cateva zile in care mai pot depune cererea de deconectare iar respectarea procedurii de convocare dureaza foarte mult si daca nu se aduna majoritatea membrilor nici nu-mi mai ramane timp pt reconvocare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:39, 31 Octombrie 2013
Si eu v-am spus doua lucruri, rezum:
- avizul asociatiei se poate reduce la semnatura si stampila presedintelui.
- dv., ca proprietar individual nu constituiti situatie de urgenta pentru convocarea in fel si chip a AG.

Puteti sa ma credeti sau nu, dar va puteti orienta dupa aceste idei. Oricum, v-am infatisat cum ati putea sa obtineti in cel mai scurt timp ceea ce va intereseaza de la asociatie. Daca vreti sa complicati lucrurile....e alegerea dv.,
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
elga50, moderator
Buna Seara ,

Care sunt Situatiile exceptionale din legea 230/2007? Sunt si eu interesat sa le aflu la ce se refera si care sunt.
Situatiile de urgenta sunt acelea in care trebuie luata urgent o hotarare, indiferent de ce natura si, fie nu se pot aduna proprietarii din diferite motive, fie este nevoie chiar de un procent oarecare din numarul proprietarilor pentru a indeplini o conditie .... si atunci se face un tabel, avand in front textul pentru care se doreste opinia proprietarilor si sub el tabelul cu proprietarii si cele 3 raspunsuri posibile (da/nu/ma abtin).
Bun ,atunci schimbarea destinatiei unui spatiu comun este o situatie exceptionala ?
Da, poate fi o situatie speciala, cu atat mai mult daca printr-o AG nu se pot aduna semnaturile necesare, adica 50% + 1 dintre proprietari si semnaturile tuturor proprietarilor afectati de vecinatatea spatiului cu pricina (palier, sus, jos).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare/deconectare cet hajnyci hajnyci Buna ziua, Sper sa gasesc o solutie cu ajurotul Dvs in problema urmatore: Dorim sa facem debransare/deconectare la CET pentru a ne monta centrala proprie. ... (vezi toată discuția)
Tabel nominal de vot ameliee ameliee Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)
Debransare dalkia ploiesti alexmd alexmd Buna ziua, Inca de anul trecut am inceput demersurile pentru debransarea de la sistemul centralizat de incalzire Dalkia - Ploiesti. In urma primei cereri ... (vezi toată discuția)