avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate ursulakee

Activitate ursulakee

Constatarea a facut facuta de service Audi Slovacia, sunt aici, lucrez aici, am scris ca nu pot conduce masina pana in Romania 1000 de km.
Legat de intelegere cu service-ul din Romania, sunt inca in discutii ... aprinse.

Ce nu stiu eu este cat ar dura un asemenea proces, daca se va ajunge la proces? Pentru ca in tot timpul acesta eu as ramane fara masina...

Multumesc de informatii pana acum !
Undeva peste 150.000, nu stiu exact.
*Dl. Cyan

Cei de la audi service mi-au zis ca pentru a face reglajele la distributie pentru acest motor dupa ce se schimba tot ce trebuie, lanturi, intinzatoare, este de a da 2 capace laterale jos si de acolo se face timing-ul. Cei de la service trebuiau sa schimb garniturile pentru aceste capace, fara sa foloseasca silicon. Insa au folosit, si au folosit excesiv. Siliconul s-a intarit, s-a facut faramite, si a intrat in mai toate canalele de trecere pentru ulei, duze, valve , senzori, etc. Nu a intrat doar in ulei, si gata si-a schimbat proprietatile de ungere uleiul. De aici probabil si toate erorile date de senzori, pistonul 6 numai are deloc compresie, motorul tremura foarte rau.
Inca o chestie, din ce m-am mai documentat, este ca intinzatoarele pentru distributie in cazul acesta de motor sunt hidraulice, functioneaza tot cu ulei.
Normal ca masina a sesizat probleme, ca nu degeaba am martorul de engine check in bord.
Cei de la Audi au facut prima oara o diagnoza computerizata, erorile indicand catre posibila nesincronizare pistoane, deci distributie. Apoi ca sa vada daca este distributia la punct, au pornit prin a da jos capacele acelea, si a reiesit problema.
Nu pot atasa poze pe acest forum, ca s-ar vedea clar care este problema.

Multumesc pentru raspuns. Motorul este ireparabil, asa mi-au spus cei de la service de aici. Sa cumpar motor nou, ar insemna 10-12.000 de euro cel putin.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca ma puteti ajuta intr-o problema.

Inainte de Craciun am lasat masina, un Audi A6 la un service auto in Bucuresti pentru schimbat distributie (pe lant). Am ridicat masina pe 24 ianuarie, intarziere cu livrare piese, etc.
Eu lucrez in Slovacia. Pe data de 26 ianuarie am inapoi plecat spre Slovacia cu masina, iar aproape de granita dintre Ungaria si Slovacia motorul a inceput sa tremure si martor de bord cu engine check. Am fost cu masina la un service Audi Service Slovacia, si mi-au facut constatare, ce indicau spre nesincronizare pistoane motor, posibil distributie. Am purtat mai multe discutii cu proprietarul de la service, insa mi-a fost zis ca eu garantie am in Romania, si el trebuie sa vada masina. Masina in starea care era nu putea fi condusa 1000 de km pana in Bucuresti (asta mi-au confirmat cei de la Audi service).

Din lipsa de bani, am dus masina abia luni pe 1 martie la service Audi pentru reparat. Au zis ca trebuie dat motorul jos si verificat. M-au sunat azi si mi-au spus ca au observat ca cei de la service de acolo au pus mult silicon la o garnitura de la capac motor, unde nu trebui folosit silicon, siliconul intrand in ulei. Concluzia este ca motorul este distrus, deci am ramas fara masina, 1500 de euro service Romania si 700 de euro service in Slovacia + Bani cheltuiti pe cumparat masina etc.

Factura de la service din Romania nu stiu pe unde este, insa am de la ei stampila pe cartea de service a masinii unde scrie ca a fost schimbata distributia + un deviz.

Este posibil sa fac ceva in cazul asta? Mi-este dificil si cu deplasatul in tara, pentru ca nu pot sa-mi iau liber aici usor. As putea castiga cazul daca-i dau in judecata? In caz ca nu gasesc factura, ar trebui sa renunt?

Va multumesc!
Buna ziua,

Cum se poate depunde o contestatie pentru o carte funciara? Sa zicem ca vecinul a facut cartea funciara gresit, si conform cartii, el are teren si pe terenul meu, depasind ingradirea. Se face prin instanta sau mai simplu?

Conform legii eu ar fi trebuit sa fiu anuntat printr-o scrioare recomandata ca s-a intocmit o carte funciara?

Am gasit undeva un articol :

Art. 50. – (…) (2) Persoanele interesate pot formula cerere de reexaminare a incheierii de admitere sau de respingere, in termen de 15 zile de la comunicare, care se solutioneaza prin incheiere de catre registratorul-sef din cadrul oficiului teritorial in raza caruia este situat imobilul.

Comunicare catre cine?


Multumesc.