avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Contestatie carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Contestatie carte funciara

Buna ziua,

Cum se poate depunde o contestatie pentru o carte funciara? Sa zicem ca vecinul a facut cartea funciara gresit, si conform cartii, el are teren si pe terenul meu, depasind ingradirea. Se face prin instanta sau mai simplu?

Conform legii eu ar fi trebuit sa fiu anuntat printr-o scrioare recomandata ca s-a intocmit o carte funciara?

Am gasit undeva un articol :

Art. 50. – (…) (2) Persoanele interesate pot formula cerere de reexaminare a incheierii de admitere sau de respingere, in termen de 15 zile de la comunicare, care se solutioneaza prin incheiere de catre registratorul-sef din cadrul oficiului teritorial in raza caruia este situat imobilul.

Comunicare catre cine?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2011
ursulakee, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:29, 24 August 2011
In temeiul art 50 din L nr 7/1996 republicata se formuleaza contestatie impotriva OCPI ,
care se depune la judecatoria responsabila
Atentie,conform deciziei ICCJ - OCPI nu are calitate procesuala pasiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangerea impotriva incheierii de carte funciara msz msz Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul in interesul legii promovat de catre Procurorul General al Romaniei si a statuat faptul ca Oficiul de ... (vezi toată discuția)
Cand ocpi,are calitate procesuala pasiva intr-o cauza... ContSters240032 ContSters240032 Va ros sa-mi spuneti,daca in cazul in care o persoana fizica,isi inscrie in Cartea Funciara fara a avea vre-un drept real, un teren,care nu la dobandit legal ... (vezi toată discuția)
Incheiere de respingere pe motivul lipsei unor parti kyddutz kyddutz Va salut, Am primit de curand sentinta civila data de Tribunal, prin care se atribuie fiecarei parti ceea ce detine in realitate, in urma expertizei ... (vezi toată discuția)