avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate costystef

Activitate costystef

o sa incerc succesiunea la notar,cost informativ aprox.1500 ron,dupa care as putea sa inchei acel antecontract de vanzare cumparare?
exista vreo cale de a ataca in instanta acel antecontract?sunt "obligata" in vreun fel sa inchei in termen de x luni,ani contractul de vanzare -cumparare?
multumesc.acum am inteles foarte bine .
multumesc de raspuns,dar sunt intr-o ceata totala.sunt straina de acesti termeni,nu-mi puteti explica pe intelesul "omului fara pregatire de specialitate"
am fost la notar.acesta spune sa fac intai succesiunea si apoi vanzare-cumparare.oricum,mi-a last impresia ca nici nu e prea interesat de documentele prezentate de mine.asa ca nu-mi ramane decat sa va mai adresez o intrebare tot dvs.se poate ca mama sa renunte la partea ei de mostenire in favoarea mea o data cu dezbaterea succesiunii ?
va multumesc pentru raspunsuri.poate ar fi fost mai bine daca ati fi avut documentele in fata pentru a le studia.nu stiu cum sa fac asta,daca e voie sa le atasez pe forum sau cum pot trimite mesaj privat unora dintre dvs. azi incer sa merg la un notar si dupa ce vorbesc cu un specialist o sa postez si raspunsul.asa poate mai ajut pe cineva aflat intr-o situatie similara.
nu pot sa fac aceasta succesiune.doresc acest contract de vanzare cumparare a cotei ideale a memei mele.am inteles ca e calea cea mai simpla si mai rapida.la succesiune ar trebui sa mearga si fratele si nu se doreste acest lucru din partea lui.
si inca un aspect,doresc sa nu fac intabularea acestui contract pentru ca dureaza.care sunt consecintele?
multumesc mult pentru raspuns.dar in contract va fi trecuta valoare a cotei ideale ,mai poate fii considerata donatie?
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : in anul 1998 bunicii materni au vandut cu contract vanzare-cumparare 1000 mp teren intravilan si o constructie (casa parintilor mei) tatalui meu si fratelui meu. In anul 2001 tatal meu decedeaza iar noi nu am dezbatut mostenirea. In contractul de vanzare cumparare este specificat ca terenul si constructia devin bunuri comune cu mama mea. Acum,dupa 10 ani ,fratele meu care are prin contract 1/2 din casa si teren incearca s-o intimideze pe mama noastra si s-o scoata cumva din casa.(pana acum au convietuit fara niciun conflict major).
Intrebarea mea e urmatoarea :poate mama sa-mi vanda prin notariat doar cota ei ideala ?poate fii atacat un astfel de contract ?
Multumesc pentru orice informatie?