avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare -cumparrare fare dezbatre succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare -cumparrare fare dezbatre succesiune

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : in anul 1998 bunicii materni au vandut cu contract vanzare-cumparare 1000 mp teren intravilan si o constructie (casa parintilor mei) tatalui meu si fratelui meu. In anul 2001 tatal meu decedeaza iar noi nu am dezbatut mostenirea. In contractul de vanzare cumparare este specificat ca terenul si constructia devin bunuri comune cu mama mea. Acum,dupa 10 ani ,fratele meu care are prin contract 1/2 din casa si teren incearca s-o intimideze pe mama noastra si s-o scoata cumva din casa.(pana acum au convietuit fara niciun conflict major).
Intrebarea mea e urmatoarea :poate mama sa-mi vanda prin notariat doar cota ei ideala ?poate fii atacat un astfel de contract ?
Multumesc pentru orice informatie?
Cel mai recent răspuns: econsultant , utilizator 10:46, 26 August 2011
Poate sa va vanda cota parte ideala, insa acest act ar putea sa fie atacat ca o donatie deghizata de fratele celalalt.Iar daca faceti donatie este posibil sa incalce rezerva succesorala si sa fie supusa reductiunii la dezbaterea succesiunii mamei dvs.
multumesc mult pentru raspuns.dar in contract va fi trecuta valoare a cotei ideale ,mai poate fii considerata donatie?
si inca un aspect,doresc sa nu fac intabularea acestui contract pentru ca dureaza.care sunt consecintele?
trebuie dezbatuta succesiunea si apoi facuta iesirea din indiviziune.
nu pot sa fac aceasta succesiune.doresc acest contract de vanzare cumparare a cotei ideale a memei mele.am inteles ca e calea cea mai simpla si mai rapida.la succesiune ar trebui sa mearga si fratele si nu se doreste acest lucru din partea lui.

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Succesiune PG67 PG67 Speta: Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani! Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2) Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)