avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de donatie

Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti daca la decesul parintelui meu apartamentul pentru care mi-a facut donatia si pe care l-am renovat si intretinut eu timp de 15 ani imi revine mie la succesiune fara ca fratii mei sa mai poata interveni? Pe mama mea tot eu o ingrijesc cand este bolnava.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:39, 4 August 2013
Cum si au dat acordul fratii?! Verbal presupun...
In acest caz donatia poate fi supusa reductiunii pentru cota de rezerva succesorala ce li se incalca fratilor dvs.
Da acordul a fost dat verbal. Va rog sa-mi explicati ce inseamna ``donatia poate fi supusa reductiunii pentru cota de rezerva succesorala ce li se incalca fratilor dvs.``. Va multumesc

Consimtamantul fratilor verbal nu are nicio valoare dpdv juridic. La decesul parintilor dvs aceasta donatie poate fi supusa reductiunii liberalitatilor excesive. Fratii dvs sunt mostenitori rezervatari au dreptul la decesul parintilor dvs la o cota parte din mostenire pe care legea o prevede obligatoriu pt mostenitorii rezervatari, aceasta cota parte din mostenire se numeste rezerva succesorala si de ea nu poate dispune nici cel care face liberalitatea, adica parintii dvs in speta. La decesul parintilor dvs, fratii pot cere dar nu este obligatoriu aceasta reductiune pt ca li se incalca acea cota de rezerva.
Testamentul ar fii o solutie pentru ca imobilul sa fie al meu?
Nu. Si testamentul este o liberalitate care este supusa red Uruk II in plus donatia nu se revoca asa una doua daca ati facut o!

Alte discuții în legătură

Act vanzare mostenire danilacristian danilacristian buna ,parintii mei, mai precis mama mea are de la parintii ei un testament pe casa si teren(mobil si imobil),acestia fiind decedati,iar ea vrea ca sa imi ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren agricol octavian63 octavian63 Buna ziua tatal meu a dobandit prin retrocedare de la bunicul sau un teren agricol ; intrebarea mea este daca la decesul lui mama mea va avea drept de ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)