dreptul contestatorului, eu sunt intimat
Am pe rol o plangere împotriva unui proces verbal de contravenţie din anul 2005.
Din punctul meu de vedere dacă dreptul la acţiune nu s-a exercitat în intervalul de timp prevăzut de lege,dreptul la acţiune este prescris, iar contravenientul nu poate cere anularea procesului verbal de contravenţie.
Întrebare: procesul verbal de contravenţie se prescrie, sau nu
Care este baza legală, mulţumesc pentru răspuns.
am atribuit un contract de prestari servicii prin cerere de oferte, din luna mai pana acum, in septembrie, ca autoritate contractanta, insa la ajungerea pragului valoric pentru care a fost incheiat acesta nu mai are obiect, banii s au epuizat.Sunt nevoita sa fac o noua achizitie publica.Problema e urmatoarea, suma pentru care a fost incheiat contractul e sub 15000 euro, in perioada premergatoare incheierii contractului au mai fost incheiate negocieri fara publicarea unui anunt, in total suma cheltuita a fost de 34000 lei. La acest moment am 33000 lei pentru atribuirea unui nou contract. Intrebare, ce pot face acum, o achizitie pe procedura, cerere de oferte sau o cumparare directa? Ma gandesc si la divizarea contractului, conform art 23 din OUG 342006.
contractul pot sa il fac pe 6 luni?
am initiat o cerere de oferte offline cu faza finala licitatie electronica,
si am trimis invitatia in SEAP
când postez documentatia de atribuire, dupa initierea invitatiei de participare, sau după validarea ANRMAP,
cum se face practic,
multumesc pt raspunsuri.
doresc să fac o achiziţie publică prin cerere de oferte, vânzare bilete de călătorie şi servicii de voiaj cu servicii complete şi cazare, până în 31 dec. a.c. În baza alin. 3 din art. 6, HG 925/2006 am dreptul de a prelungi cu 4 luni durata contractul iniţial, aplicând cele patru condiţii cumulative.
Întrebarea mea este referitoare la lit. b, existenţa resurselor financiare alocate cu aceasta destinaţie, în anul 2012. Cum pot previziona suma şi cum sunt sigură că voi avea această sumă în lunile de început ale anului viitor? Cum calculez suma alocată pentru aceasta achiziţie?(suma totală ar trebui să depăşească 15.000 euro).Mulţumesc.
am încheiat un contract de prestari servicii vănzare bilete avion, prin cerere de oferte, în mai 2011, durata acestuia fiind de 1 an sau până la atingerea pragului valoric de 20.000 lei. Cuantumul sumei s-a epuizat la aceasta data, luna august.
Pentru prestarea acestor servicii mai sunt bani in buget.
Intrebare: pot face un nou contract pe acelasi cod CPV, tot pe procedura, respectiv cerere de oferte, sau pot face cumpare directa, durata contractului fiind pana la 31.12.2011? De asemenea, as putea face negociere directa fara publicarea prealabila a unui anunt de participare?