avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cand se prescrie dreptul la actiune?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cand se prescrie dreptul la actiune?

Am pe rol o plangere împotriva unui proces verbal de contravenţie din anul 2005.
Din punctul meu de vedere dacă dreptul la acţiune nu s-a exercitat în intervalul de timp prevăzut de lege,dreptul la acţiune este prescris, iar contravenientul nu poate cere anularea procesului verbal de contravenţie.
Întrebare: procesul verbal de contravenţie se prescrie, sau nu
Care este baza legală, mulţumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: doinasavin , utilizator 15:02, 9 Martie 2012
Buna ziua, actul noirmativ aplicabil este OG 2/2001
ART. 31
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
Nu se prescrie procesul verbal de constatare a contraventiei ci dreptul Dumneavoastra de a-l contesta
dreptul contestatorului, eu sunt intimat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de recuperat aser aser am platit o amenda pt.proces verbal de contraventie si taxa de despagubire rovinieta acum 6 luni deoarece nu aveam timp in 15 zile de la primire sa formulez ... (vezi toată discuția)
Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal itm mircea_arj mircea_arj Buna ziua, as avea si eu o problema:in data de 19.06.2014 am primit instiintare sa ne prezentam la ITM pe 22.07.2014, data la care s-au verificat actele de ... (vezi toată discuția)