avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am luat amenda ca nu am comunicat politiei locale a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am luat amenda ca nu am comunicat politiei locale a municipului ...

Am luat amenda ca nu am comunicat politiei locale a municipului bucureste datele conducatorului care a parcat masina fara sa plateasca. Actul prin care s-au solicitat datele nu mi-a fost comunicat.
Care este temeiul juridic pentru a contesta acesta sanctiune (Lege, Ordonanta, Art. etc.)
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:43, 13 Decembrie 2023
OG 2/2001.
art.31
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
.....

art. 32
(1) Plângerea se depune și se soluționează în baza competenței alternative la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.
....
Temeiul juridic este faptul ca nu s-a facut comunicarea acelei solicitari de date de catre politia locala, in conformitate cu art. 39 din OUG 195/2002 :

Articolul 39
(1) La solicitarea poliției rutiere sau a poliției locale, proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia ia încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliția locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competențelor în domeniul circulației pe drumurile publice.
[ link extern ]

cosdan a scris:


Care este temeiul juridic pentru a contesta acesta sanctiune (Lege, Ordonanta, Art. etc.)


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are obligatia agentul constatator de la locala sa fotografieze pozitia autoturismului? DlGoe DlGoe Buna ziua! Am stationat cu autoturismul pe intrandul de la un imobil(casa). Aia de la locala au zis ca am stationat pe trotuar. Masina e un Smart, are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am primit o amenda de parcare dar cu numărul de ... G.K. G.K. Bună ziua. Am primit o amenda pentru parcare neregulamentara, dar cu numărul de înmatriculare greșită (numărul este greși, literele sunt corecte). Nu ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pv - politia rutiera Costy S Costy S Buna ziua, Un prieten a promovat o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare a contraventiei întocmit de către IPJ – ... (vezi toată discuția)