avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Am primit o amenda de parcare dar cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Am primit o amenda de parcare dar cu numărul de ...

Bună ziua. Am primit o amenda pentru parcare neregulamentara, dar cu numărul de înmatriculare greșită (numărul este greși, literele sunt corecte). Nu l-am băgat de seamă fiind numărul greșit dar peste 3 luni sau cât a venit procesul vrebal acasă. Unde pot contesta în privința asta? Trebuie să achit suma respectivă?
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2022
G.K., utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 04:49, 14 Decembrie 2022
Jumatate din minim in maxim 15 zile.
Articolul 28
(1) Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.
Capitolul IV Căile de atac
Articolul 31
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
Articolul 32
(1) Plângerea se depune și se soluționează în baza competenței alternative la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala ... GetaLivia GetaLivia Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala in valoare de 500lei pt.ca nu a avut masca de protectie si procesul verbal l-am primit prin ... (vezi toată discuția)
Amenda contravenționala ManuelaR77 ManuelaR77 Se poate face contestație? La o amenda contravențională dată pe 12.04.2020,pe motiv că nu era urgență deplasarea, deși avea declarație pe proprie ... (vezi toată discuția)
Am luat amenda ca nu am comunicat politiei locale a municipului ... cosdan cosdan Am luat amenda ca nu am comunicat politiei locale a municipului bucureste datele conducatorului care a parcat masina fara sa plateasca. Actul prin care s-au ... (vezi toată discuția)