avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala ...

Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala in valoare de 500lei pt.ca nu a avut masca de protectie si procesul verbal l-am primit prin posta odata cu amenda.As vrea sa stiu daca se poate proceda in acest fel si ce as putea face.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 28 August 2020
Amenda se poate plati sau contesta ( scrie in cuprinsul Procesului verbal unde si in cat timp se poate face contestatia).
1. Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.

2. Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția.
Plângerea suspendă executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am primit o amenda de parcare dar cu numărul de ... G.K. G.K. Bună ziua. Am primit o amenda pentru parcare neregulamentara, dar cu numărul de înmatriculare greșită (numărul este greși, literele sunt corecte). Nu ... (vezi toată discuția)
Amenda contravenționala ManuelaR77 ManuelaR77 Se poate face contestație? La o amenda contravențională dată pe 12.04.2020,pe motiv că nu era urgență deplasarea, deși avea declarație pe proprie ... (vezi toată discuția)
Contravenție în tren Luc7 Luc7 Am fost legitimat de doi agenți de poliție în tren iar p.v. l-am primit prin poștă. Este legal ca la rubrica localitate să fie trecut \"tren\" iar la ... (vezi toată discuția)