avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contravenționala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contravenționala

Se poate face contestație? La o amenda contravențională dată pe 12.04.2020,pe motiv că nu era urgență deplasarea, deși avea declarație pe proprie răspundere de deplasare? Amenda urmează a fi trimisa prin posta. Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
ManuelaR77, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:24, 17 Aprilie 2020
Puteti face contestatie.
Ce a scris in declaratie, care era urgenta ?
Era bifat punctul 1 din declarație, iar în mașină erau 3 persoane, fiecare având declarație pe propria răspundere, veneau de la o stână aducând miei acasă. Domnul polițist a afirmat că "nu este o urgenta". Menționez că nu li s-a cerut B. I. Datele au fost luate din declarație... Spunând să aștepte acasă amenda de 1000 de lei fiecare...



gi-jane2 a scris:

Puteti face contestatie.
Ce a scris in declaratie, care era urgenta ?

pot contesta cand o veni procesul verbal.
Cam cât timp poate dura până primesc prin poștă procesul verbal?


gi-jane2 a scris:

pot contesta cand o veni procesul verbal.

Articolul 13
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
art 25
Comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult doua luni de la data aplicarii acesteia.

og 2/2001
deci pot intocmi pv-ul in maxim 5 luni si sa vi-l comunice in maxim 2.

Articolul 28


(1) Contravenientul poate achita, in termen de cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal, jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal.
Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.

Plangerea se depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala ... GetaLivia GetaLivia Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala in valoare de 500lei pt.ca nu a avut masca de protectie si procesul verbal l-am primit prin ... (vezi toată discuția)
Amenzi itm Ana joc Ana joc Am primit o amendă pe firma de construcții. Nu am primit procesul verbal pentru a face contestația. De unde pot sa l iau? La sediul firmei nu a ajuns. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am primit o amenda de parcare dar cu numărul de ... G.K. G.K. Bună ziua. Am primit o amenda pentru parcare neregulamentara, dar cu numărul de înmatriculare greșită (numărul este greși, literele sunt corecte). Nu ... (vezi toată discuția)