avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună ziua, am primit o amendă de la transportul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună ziua, am primit o amendă de la transportul public în ...

Bună ziua, am primit o amendă de la transportul public în comun pe fond ca nu am avut bilet în valoare de 100 de lei. Procesul verbal a fost greșit deci actul este însoțit de nulitate relativă. Pot face o plângere la instanța, dacă da cum ar trebui să procedez, ce trebuie să fac mai exact?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 8 Noiembrie 2024
Faceti o plangere la judecătoria sectorului unde ati luat amenda. Scrieți pe ce vă bazați, ce legi/ articole au fost încălcate și ce cereți. Atașații copii ale documentelor pe care vă bazați plângerea/ cerere de chemare în judecată. Așteptați să vi se comunice data primului termen. Deocamdată cam atât.
Faptul că e nulitate relativă e opinia dvs?
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2024
adriandimitriu, utilizator
Ce este gresit in procesul verbal?

Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Plângerea se depune și se soluționează în baza competenței alternative la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am primit o amenda de parcare dar cu numărul de ... G.K. G.K. Bună ziua. Am primit o amenda pentru parcare neregulamentara, dar cu numărul de înmatriculare greșită (numărul este greși, literele sunt corecte). Nu ... (vezi toată discuția)
Am luat amenda ca nu am comunicat politiei locale a municipului ... cosdan cosdan Am luat amenda ca nu am comunicat politiei locale a municipului bucureste datele conducatorului care a parcat masina fara sa plateasca. Actul prin care s-au ... (vezi toată discuția)
Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala ... GetaLivia GetaLivia Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala in valoare de 500lei pt.ca nu a avut masca de protectie si procesul verbal l-am primit prin ... (vezi toată discuția)