avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Activitate laura79

Activitate laura79

Răspuns la discuția concediu crestere copil
Va multumesc!
Răspuns la discuția concediu crestere copil
Nu se pune problema de a nu sta cu copilul. Oricum voi sta pana la un an(ma rog , un pic mai putin). Am o functie de conducere si nu imi permit sa stau mai mult. In acelasi timp, pot oricand pleca sa vad ce face copilul...si cred ca e mai bine asa, decat sa raman fara servici...dragostea nu-i va tine de foame copilului. Iar in conditiile date, daca tot ma intorc, de ce sa nu si beneficiez de ceea ce se poate?
Răspuns la discuția concediu crestere copil
Va multumesc! Inteleg ca cererea de suspendare a contractului catre angajator trebuie facuta doar la expirarea celor 42 si doua de zile si nu imediat dupa nastere.
Buna seara! Ma numesc Laura si sunt o mamica in devenire. As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva cum stau lucrurile cu concediul prenatal+lauzie si cel de crestere copil. Ca sa fiu clara, termenul dat de medic pt. nastere este 21 septembrie. Am intrat in prenatal, in data de 18 iulie. Adunand cele 42 de zile din prenatal (obligatorii de efectuat dupa nastere) cu cele efectuate deja, mi-ar mai ramane o marja de 18 zile, din cele 126 =prenatal + lauzie. Am inteles ca aceste 42 de zile se scad (in cazul meu ) din anul acordat pt. cresterea copilului. Intrebarea mea ar fi cand trebuie sa ma intorc la servici, pt. a beneficia si de indemnizatia de 500 lei, inainte sau la terminarea anului-42 zile?Unde si cand trebuie sa depun actele?