Buna ziua
in situatia in care au emis o alta decizie in care a fost trecuta gresit adresa mea,pot sa dovedesc ca au atasat nota de inventar,se poate respinge actiunea mea pe motivul ca am atacat ''asa zisa notificare''? desi repet in ziua in care am primit decizia pe care m contstat-o nu am mai primit nici un alt document
Cu stima
Laura
Buna ziua
in primul rand aceasta reprezinta o concediere abuziva mascata ,si-a dat seama dupa 2.5 ani ca acest post nu este necesar(activitatea aferenta acestui post a lipsit in totalitate-am preluat cuvant cu cuvant din intampinare),initial m-a obligat sa imi dau demisia,am apelat la ITM,l-am auntat (pt angajator apelarea ITM reprezenta o amenintare),pt ca refuza sa imi plateasca contravaloarea concediului medical ,imi conditiona plata acestuia de demisie;am refuzat a intocmit decizia de concediere(pe care mi-a adus-o la cunostiinta pe data de 10.11.08 si trecuta pe data de 03.11.08) iar in intampinare aprecizat ca reprezinta o simpla notificare,o redau asa cum este scrisa:
data si nr 03.11.08
Decizie
Subsemnatul,in clitate de administrator,decid:
1)Desfiintarea postului potriv art 65 c muncii
2)Desfacerea ,in consecinta a contractuui al angajatului,ocupand in prezent postul
in acest sens:
1 Sc va desface contr de munca dupa surgerea termen legal de preaviz,achitand salariul pe aceast perioada de preaviz
2sc nu solicita prezenta mea,in preaviz
3sc imi va achita salariile compesatorii
In josul paginii am precizat realitatea(ca am primit-o pe data de 10.11.08)
Precizez ca ca au emis o alta decizie cu alt nr ,trecut tot pe data de 03.11.08,pe aceasta nu am primit-o(au gresit adresa mea) au spus ca nu imi pot oferi un alt loc de munca
Au spus ca au trimis-o dar eu am refuzat primirea acesteia,dar nu au nici o dovada de refuzul acesteia,desi pe data de 10.11.08 cnd mi-au dat,, presupusa notificare" ma putea notifica si cu reala decizie de concediere(tin sa precizez ca au trecut data de 03.11 desi eu nu am primit in scris decat o decie de concediere pe 10.11 iatr in decizia emisa de SC ulterior nu face nici o referire la o eventuala notificare)Au crezut ca in urma intimidarilor o sa renunt si au vrut sa faca o corectie
Va multumesc
laura
Buna ziua,am revenit
Societatea intimata a depus intampinare si a precizat ca decizia contestata de mine nu are nici o valoare,ca aceasta reprezinta o simpla notificare,desi aceasta este singura decizie de concediere primita;Dupa ce am anuntat la ITM aceasta problema,au emis o alta decizie cu un alt nr cu aceeasi data,in care adresa mea este trecuta gresit.:((pe aceasta nu am primit-o,desi la data cand mi-a dat la semnat decizia contestata nu trebuia sa o dea si pe cealalta?
O alta problema o reprezinta contravaloarea concediului de odihna,a trecut ca o parte l-a platit intr-un stat de plata(suma reprezenta doar salariul pe luna curenta si cateva ore suplimentar)-eu stiu ca, contravaloare concediului de odihna in bani nu este posibila potrivit art 141 alin4???:(
A trecut in intampinare ca a desfiintat postul pt ca nu avut nevoie niciodata de aceasta functie(desi am indeplinit mai multe functii,pot sa le dovedesc prin e-mailuri) si am stat la aceasta firma pe acest post de 2,5 ani????
Va multumesc anticipat pentru ajutorul dvs
Cu stima
Laura
Buna ziua
referitor la dovada orele suplimentare in instanta ,pot sa ma folosesc de e-mail-urile trimise de pe firma , in care se dovedeste prezenta mea
sau nu este legal?
va multumesc
cu stima
Laura
Revin cu aceasta problema
Am introdus actiune de contestare a deciziei de concediere,in care am solicitat anularea acesteia,plata salariiilor,plata CO neefectuat,plata orelor suplimentare si despagubiri egale cu salarii(nu am precizat o valoare)
A fost admisa actiunea dar mi s-au cerut urmatoarele:
-sa precizez perioada in care am prestat orele suplimentare,cate ore am efectuat zilnic si modul de calcul al sumei solicitate(eu am precizat doar o suma) cum procedez?trebuie facuta in scris sau pot si verbal,este necesara o procedura speciala?
-despagubirile egale cu salariile retinute, sa le solicit separat de plata salariilor,sau sa le las la aprecierea instantei?
Va multumesc pentru ajutorul dvs
Cu stima
Laura :)
Buna ziua
Am primit de la ITM raspuns in ceea ce priveste sesizarea mea catre ei ,care m-a uimit:((
-apare o decizie de incetare cu un alt nr de inregistrare din data de 02.12.2008 care a fost depusa la ITM,desi eu am primit o decizie de pe data de 03.11.2008,nu aceasta trebuia sa fie inregistrata la ITM?::(
-ca mi-au fost platite concediile de odihna,inclusiv pe acest an ,ca apar pe statele de plata,desi eu am primi doar salariul?
-nu isi respecta decizia prin care mi-a desfiintat postul,imi spune ca imi plateste doar preavizul daca ii semnez un document prin care renunt la orice datorie pe care o au fata de mine,:((
ce sa fac?
Am depus sesizare la ITM(l-am anuntat pe angajator,asa am obtinut banii care reprezentau contravaloarea concediului medical)nu a sosit nici un raspuns(au trecut doar 25 de zile)
Initial,pe 03.11.08,cand am sosit din Concediu medical mi-a comunicat ca trebuie sa imi dau demisia,cu amenintari si m-a dat afara,nu m-a lasat sa intru in firma;L-AM ANUNTAT CA AM DEPUS UN MEMORIU LA ITM SI A DECIS SA IMI DESFIINTEZE POSTUL SI CA MA VA CONCEDIA,DECIZIE PE CARE A TRECUT-O CU O DATA ANTERIOARA CELEI IN CARE AM LUAT LA CUNOSTIINTA a trecut data de 03.11.2008 ,desi data in care eu am luat la cunostiinta in scris, de aceasta decizie este data de 10.11.08(am trecut pe aceasta decizie ca eu am luat la cunostiinta, pe data reala 10.11.08)
Pot sa introduc actiune pt anularea acestei decizii?
Preavizul de 20 de zile curge de la data de 03.11.2008 sau data reala de 10.11.08?
termenul de 30 de zile pt actiune in instanta, incepe sa curga de la data de 03.11.08 sau 10.11.08?
Va multumesc pt sfaturi
Cu stima
Laura
Buna seara
Revin cu aceasta problema#-o care imi da batai de cap
S-au terminat cele 20 de zile de preaviz,am fost la birou sa imi iau carnetul de munca si banii datorati si am avut supriza ca ,din nou, ma conditioneaze, ca imi va preda carnetul si bani datorati (fara contravaloarea concediului de odihna)daca ii semnez un document prin care firma si-a achitat toate datoriile fata de mine ,adica fara plata concediului de odihna.,
Ce sa fac,sa renunt?:(( (m-a amenintat ca are relatii )
Va multumesc
Laura
Revin cu aceasta problema
In urma,,amenintarilor '' cu organele abilitate,angajatorul mi-a platit concediul medical,pe care il conditiona de semnarea demisiei,am primit si decizia scrisa in care se precizeaza urmatoarele
1) desfiintarea postului pot art 65 C Muncii
2)desfacerea contractului
In acest sens :
1)va desface contractului de munca dupa scurgerea termenului de preaviz,achitand salariul pe ac perioada de preaviz(neprecizata 15 zile sau 20 de zile?)
2) declara ca nu solicita ,in perioada de preaviz, prezenta mea
3)va achita toate platile compensatorii la care este obligata de lege ,in urma ac decizii(fara a preciza suma,in acest caz primesc ceva?)
Tin sa va precizezca am semnat decizia scrisa pe care el a trecut-o de pe data de 03.11.2008,dar am trecut ca este semnata de mine pe data de 10.11.2008,ete corect asa ?
Multumesc
Revin cu aceasta problema,am fost la ITM cu descrierea acestei situatii(cei de acolo mi au promis un termen de 30 de zile pt solutionare)
Am revenit la angajator pt plata concediului medical,a conditionat plata acestuia de semnarea actului ca sunt de acord sa imi desfiinteze postul si sa imi dau demisia;nu am acceptat,dar cum sa imi iau contravaloarea CM?:((
M-am angajat la o alta firma,dar nu stiu cum sa procedez,refuza sa imi dea cartea de munca ;hartia prin care ma anunta ca mi a desfiintat postul imi da dreptul sa inchei un alt contract individual de munca cu o alta firma cu data deciziei ,este legal ??
Cum sa fac iin asa fel incat sa ma angajez la o alta firma dar fara sa semnez decizia?#-o
Multumesc