avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESFIINTARE POST de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESFIINTARE POST de catre angajator

Buna ziua,

Lucrez de aproape 2 ,5 ani la o firma in cadrul careia indeplinesc mai multe functii si incadrata pe una singura.
In 2008, in raport cu dezvoltarea firmei am solicitat o marire de salariu si banii de concediu de odihna pe anul trecut;m-a amanat in mod repetat,spunandu-mi ca are probleme financiare si inca nu este momentul .
In Septembrie am avut un accident in urma caruia am avut CM 2 luni ,am revenit la servici in Noiembrie si am primit de la angajator o hartie in care ma anunta ca imi desfiinteaza postul si ca ar fi elegant din partea mea sa imi dau demisia .Am refuzat sa semnez hartia si i-am propus sa ma concedieze ;Bineinteles ca a inceput sa ma ameninte iar banii de pe CM a refuzat sa ii predea spunand ca nu are nici o obligatie,sa ma duc la CAS.

Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi

Cu stima
Laura:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 6 Martie 2009
1. Banii pentru CO neefectuat pe anul 2007 nu se pot da. Numai la incetarea CIM veti primi c/val. CO neefectuat.
2. Nu va dat demisia! Sa va concedieze prin desfiintarea postului, in acest fel veti primi si cel putin un salariu compensator si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Certificatul medical este obligat sa-l plateasca, doar nu-l plateste din banii lui ci din CASS.
4. Amenintarile sa nu va sperie. Asa fac unii angajatori care nu cunosc legile pentru ca sunt si niste nesimtiti.
Tineti-ne la curent cu ce vi se intampla!
Bafta!
Legat de pct 2, am refuzat sa imi dau demisia.Refuza sa ma concedieze,a zis ca imi desfiinteaza postul si sa imi dau eu demisia?!
Cand am refuzat sa semnez hartia prin care ma anunta ca se desfiinteaza postul meu si sa imi dau demisia ,m-a dat afara de la firma,spunandu-mi ca o sa o trimita prin posta;Ma poate trece cu absente nemotivate(am hartia de desfiintare )?

Va multumesc
Laura
Desfiintarea postului nu are legatura cu demisia.
Dvs. trebuie sa va duceti in continuare la serviciu, altfel va poate poate concedia pentru indisciplina (absente nemotivate).
In hartia prin care va anunta ca s-a desfiintat postul trebuie sa scrie si termenul de preaviz pe care vi-l da (care este de minim 20 de zile lucratoare) si in care trebuie sa va duceti la serviciu 4 ore pe zi. Daca angajatorul va aproba, in scris, puteti sa lucrati numai 10 zile (cate 8 ore) iar celelalte 10 zile sa stati acasa sau sa va cautati de lucru. Insa, patronul trebuie sa va plateasca aceste 20 de zile de preaviz.
Problema este ca nu imi da voie sa intru in cadrul firme,ce fac in aceasta situatie?(are alte angajate)

Persoana care nu va da voie in firma poate fi martorul dvs. intr-un eventual proces.
Dar nu ati spus ce scrie in hartia pe care v-a dat-o. Scrie ce v-am spus eu mai sus?

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Care este data incetarii unu c.i.m. ? nimar nimar Buna ziua, Un angajator dorestesa concedieze un salariat in temeiul art.65 alin.(1) C.Muncii. Ii ofera acestuia preavizul legal. Care este data incetarii ... (vezi toată discuția)