Eu nu am generat apelarea la un birou de avocatura. Pentru recuperarea restantelor sunt legi. Legea prevede actionarea in justitie a restantierului caz in care instantele competente decid cine si ce cheltuieli plateste. Orice persoana neavizata si fara pregatire/studii juridice tot trebuie sa urmeze / respecte niste legi, norme etc. Aveti cunostinta sa existe o prevedere legala care stipuleaza ca persoana somata sa achite onorariul avocatului ce l-a ajutat pe administratorul fara pregatire/studii juridice sa intocmeasca si sa trimita aceasta somatie ? Asta ma intereseaza.
Pentru ca eu citind procedurile de recuperare
[ link extern ] >
si recomandarile inteleg ca un administrator de buna credinta ar fi putut trimite o somatie cu confirmare de primire cu costuri mult mai mici pentru care nu avea nevoie de calitati speciale. Lipsa lui de pricepere in recuperarea restantelor de la proprietari este o lacuna ce ar trebui sa-l determine sa-si schimbe locul de munca nu pe mine sa ii platesc un invatator. Exista vreo prevedere legala in acest sens de care sa aveti cunostinta ?
Nu vreau sa ma intelegeti gresit - nu am nimic cu avocatul ce mi-a trimis aceasta chitanta in original (desi ea este adresata Asociatiei de Proprietari). Nu e problema nici 100 de lei. Dar va intreb eu - in aceeasi situatie se afla un pensionar cu probleme financiare de la mine din bloc - de ce este obligat sa plateasca incompetenta administratorului si de catre cine ?
Va multumesc,