avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate englezum

Activitate englezum

Va redau mai jos raspunsul lor:

"NU SE APROBA
Avand in vedere ca dvs desfasurati activitate in apartament (meditare elevi) precum si reclamatiile vecinilor dvs privind numarul persoanelor care vin la dvs, comitetul decide sa nu aprobe cererea.
Rugam ca urmatoarea cerere sa fie facuta de catre proprietar"

Asta e tot.
Ultima mentiune fiind facuta bineinteles pt a descuraja o viitoare cerere, stiind ca mama, proprietara apartamentului, este plecata din tara de 4 ani.

pt elga50:
E vorba numai de 15 lei? Ma indoiesc. Cat vine pe timp de iarna plata unei persoane la gaze tinand cont ca nu avem contoare individuale?

Pt adriantot:
Va contrazic d-le ca ar fi acelasi lucru a fi avocat cu a fi profesor/meditator. De ce? Pt ca, cel putin in cazul meu, intr-o zi am un elev iar in alta nici unul. Maximul de elevi pe care o sa-l am, va fi numai intr-o zi din saptamana si acela va insemna 2 sau 3. E imposibil sa am 10 "clienti" cum ati mentionat mai sus pt ca ar insemna sa lucrez 20 de ore, asta pe langa serviciu.
Nu mi se pare corect sa platesc o persoana in plus nici macar la curentul electric tinand cont ca locuiesc cu copilul de 4 ani care nu merge singur pe scara sau cu liftul, insa nu stam sa analizam acest lucru cum a punctat si grandanat.
Iar salubritatea nu are legatura cu elevii sau cu musafirii veniti in vizita si daca totusi va referiti la mizeria pe care ar face-o venirea unui elev in fiecare zi, sa ne reamintim ca salariul femeii de serviciu se face proportional cu suprafata apart.
Si ajung iar, la ultimul punct unde nimeni nu da raspuns. Ce legatura au elevii cu gazele?
Asadar, spuneti-mi va rog, de ce trebuie sa platesc o persoana in plus? Doar pt ca sunt o mama singura si ca locuiesc in apartament cu 4 camere? Ar trebui probabil sa-mi vand casa si sa locuiesc intr-o garsoniera confort 3 ca sa nu trezesc invidii in ochii vecinilor. Sau pt ca sunt profesoara si ca dau meditatii? Sa dea si ei daca pot. Insa eu am o facultate si un master in matematica (nu in engleza, cum s-a dedus mai sus)
Pt d-ul Adam Grecu:
Doresc sa vin cu o lamurire: decizia a fost luata deja de catre comit. executiv in frunte bineinteles cu presedintele; mi s-a dat refuzul in scris pe cererea adresata anterior presedintelui motivandu-se ca se desfasoara activitate in apartamentul meu si ca am musafiri. Ca urmare a acestui fapt, saptamana trecuta, cand a fost zi de plata a intretinerii, m-am mai dus cu inca o cerere scrisa, adresata de data aceasta administratorului, deoarece presedintele mi-a refuzat-o cu multe tipete. In ea am cerut recalcularea intretinerii (afisata deja cu o persoana in plus) si am spus ca refuzul lor nu e motivat in drept, conform normelor legale si de acea nu ma obliga si nu argumenteaza abuzul lor de a trece o persoana in plus la intretinere. Ceea ce astept eu acum e urmatoarea sedinta de bloc, ce va avea loc maine, in care sa discut fata in fata cu acest comitet. Cu toate ca, mi-e foarte clar ca nu o sa am castig de cauza la aceasta confruntare fata in fata pt simplu motiv ca pt a fi auzita ar insemna sa urlu. Asa ca, sunt aproape sigura ca voi fi nevoita sa fac o sesizare. Si spun ca voi fi nevoita, deoarece, am incercat cat s-a putut sa aplanez acest conflict. Cand m-am dus pt a doua oara cu cererea scrisa, le-am spus ca as fi de acord, pt linistea unora, sa platesc o persoana in plus doar la energia electrica si ca nu vad ce legatura are faptul ca fac meditatii cu salubritatea si cu gazele si mi s-a urlat bineinteles ca si elevii vin cu mizerie de afara.
Subliniez inca o data ridicolul acestei situatii cu cat la inceputul lunii iulie, cand m-au pus sa platesc o persoana in plus am fost plecata din localitate impreuna cu fiul meu timp de o saptamana, iar la sf lunii iulie si inceputul lui august copilul a fost la tara timp de 3 saptamani. Cand i-am spus d-ului presedinte ca in iulie am fost plecati mi-a zis (urland) ca sunt mincinoasa, ca m-a vazut el!! si cand i-am zis ca poate confirma cele zise de mine un alt vecin care primise pensia alimentara si ma cautase mai multe zile la rand sa mi-o dea, tot zbierand (nu exagerez cu nimic) a zis ca ce-l intereseaza pe el ce zice ala...Nu cred ca are sens sa continui cu toata discutia.
Iar pt d-ul grandanat, lasat intentionat la sfarsit, cele mai sincere multumiri.
Multumesc pt informatie.
Prin urmare, cred eu ca se impune urmatoarea intrebare: ce legatura au elevii mei cu salubritatea?
Pt d-ul Adam Grecu:
In ultima instanta am venit si cu propunerea de a mi se trece o persoana in plus doar la plata energiei electrice insa mi s-a spus ca si elevii vin cu mizerie, praf si noroi de afara prin urmare trebuie sa contribui si la salubritate; iar referitor la plata gazelor nu mi s-a dat un raspuns. Asadar, astept urmatoarea sedinta a comitetului cu mare curiozitate in ceea ce priveste acest raspuns.
pt Adam Grecu

Dupa cum ati spus si dvs ca ati citit toate mesajele, ati aflat sau poate deja stiati ca plata liftului se face la suprafata ci nu la nr de persoane ceea ce inseamna ca eu, care stau in 4 camere impreuna cu un copil mic, platesc mai mult si folosesc mai putin curentul decat vecina care sta in 2 camere, dar sunt 5 persoane.
pt elga 50

Nu, nu glumesc. Ma astept sa-mi spuna inclusiv de lumina.
Nu stiu inca raspunsul oficial pt care mi s-a refuzat cererea pt ca nu mi s-a dat, mi s-a zis ca vom discuta in urmatoarea sedinta
Pt d-ul valitinu
Nu e cu suparare, aveti dreptate.
Intr-adevar sunt cu ochii pe mine pt ca locuiesc singura impreuna cu copilul in 4 camere si pt ca nu am alaturi un reprezentant al sexului masculin, "tare" pt ei.
Insa decizia nu mi se pare corecta, mi se pare abuziva, iar cu noile informatii aflate si ilegala
Va multumesc mult de raspuns si de lamuriri; recunosc ca nici macar nu stiam ce e cota-parte indiviza.
Cu aceste noi date, cred, sper si mi s-ar parea normal sa se rezolve problema.
Ma gandesc la o alta problema pe care ar putea-o pune: lumina de pe scara la etajul meu e cu senzori. Se pot lega de asta, ca se foloseste curent pt un bec timp de 15 secunde?
Doresc un raspuns avizat in urmatoarea problema:
Pana in luna iunie am locuit 3 persoane, din iulie ramanand numai 2. Am facut bineinteles cererea aferenta scoaterii unei persoane si in urma cu o saptamana am fost informata ca cererea nu a fost aprobata de catre comitet. Nu mi s-a dat motivul, mi s-a spus ca vom discuta in sedinta urmatoare. Insa, atunci cand am depus cererea, presedintele blocului mi-a zis ca am 2 sesizari de la locatari ca fac meditatii si ca respectivii elevi folosesc liftul.
Situatia mi se pare cu atat mai ridicola cu cat in aceasta perioada am avut o meditatie pe saptamana (!!!)
Nu este acesta un abuz?
As fi fost de acord, pt a impaca eventualii nemultumiti, sa mi se ceara cel mult plata unei persoane in plus la lift si la lumina de pe scara. Insa nu vad ce treaba au elevii cu salubritatea si cu gazele, apa fiind contorizata individual plus ca fiecare dintre vecini are musafiri si nu li s-a cerut asa ceva.
Acordati va rog atentie acestui apel, spuneti-mi ca ar trebui sa fac si indicati-mi daca se poate ce articole de lege ar trebui sa cunosc.
Va multumesc anticipat.