avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ABUZ?platesc o persoana in plus la intretinre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ABUZ?platesc o persoana in plus la intretinre

Doresc un raspuns avizat in urmatoarea problema:
Pana in luna iunie am locuit 3 persoane, din iulie ramanand numai 2. Am facut bineinteles cererea aferenta scoaterii unei persoane si in urma cu o saptamana am fost informata ca cererea nu a fost aprobata de catre comitet. Nu mi s-a dat motivul, mi s-a spus ca vom discuta in sedinta urmatoare. Insa, atunci cand am depus cererea, presedintele blocului mi-a zis ca am 2 sesizari de la locatari ca fac meditatii si ca respectivii elevi folosesc liftul.
Situatia mi se pare cu atat mai ridicola cu cat in aceasta perioada am avut o meditatie pe saptamana (!!!)
Nu este acesta un abuz?
As fi fost de acord, pt a impaca eventualii nemultumiti, sa mi se ceara cel mult plata unei persoane in plus la lift si la lumina de pe scara. Insa nu vad ce treaba au elevii cu salubritatea si cu gazele, apa fiind contorizata individual plus ca fiecare dintre vecini are musafiri si nu li s-a cerut asa ceva.
Acordati va rog atentie acestui apel, spuneti-mi ca ar trebui sa fac si indicati-mi daca se poate ce articole de lege ar trebui sa cunosc.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:36, 16 Septembrie 2011
Puteti combate raspunsul primit de la presedinte cu aceea ca liftul nu se plateste pe numar de persoane, conform HG 1588/2007, fiind un service care se repartizeaza pe cota-parte indiviza, adica proportional cu suprafata apartamentului.

Daca cumva ii trece prin cap sa va sugereze si ca elevii veniti la meditatii fac murdarie pe hol, deci ar trebui ca femeia de serviciu sa curete mai mult ii puteti replica ca salariul femeii de serviciu, conform aceluias act normativ se imparte tot pe cota-parte indiviza.

Copiii la meditatii pot consuma cel mult energie electrica pentru lift, dar in niciun caz de maniera unui locatar care urca si coboara zilnic cu liftul. Copiii nu consuma nici gaze, nici nu sporesc gunoiul blocului, nemaivorbind de faptul ca daca i-ar pune la intretinere ar trebi sa declare la prestatorul de gunoi ca are persoane in plus la abonamentul pe care asociatia il plateste lunar.

In consecinta conducerea asociatiei se acopera de ridicol cu asa argumente care pot fi combatute foarte usor.
art 30, despre comitetul executiv...:
d) reglementeaz folosirea, ntreinerea, repararea, nlocuirea i modificarea prilor proprietii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietii comune;

mi se pare destul de corecta decizia luata, nu va fie cu suparare, dar ei sunt cu ochii pe dvs, asa ca este legal sa platiti o persoana in plus daca asa s-a stabilit.

:vishenka:
Va multumesc mult de raspuns si de lamuriri; recunosc ca nici macar nu stiam ce e cota-parte indiviza.
Cu aceste noi date, cred, sper si mi s-ar parea normal sa se rezolve problema.
Ma gandesc la o alta problema pe care ar putea-o pune: lumina de pe scara la etajul meu e cu senzori. Se pot lega de asta, ca se foloseste curent pt un bec timp de 15 secunde?
Glumiti? Sigur ca glumiti!:acute:
Pt d-ul valitinu
Nu e cu suparare, aveti dreptate.
Intr-adevar sunt cu ochii pe mine pt ca locuiesc singura impreuna cu copilul in 4 camere si pt ca nu am alaturi un reprezentant al sexului masculin, "tare" pt ei.
Insa decizia nu mi se pare corecta, mi se pare abuziva, iar cu noile informatii aflate si ilegala
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
englezum, utilizator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli lift tstefana tstefana Buna ziua! Stau intr-un bloc cu lift si exista propunerea ca, pentru apartamentele in care locuieste o persoana, la plata cheltuielilor cu liftul sa fie ... (vezi toată discuția)
Stabilirea numarului de persoane la intretinere andrei1302 andrei1302 Sunt un proaspat administrator la un imobil de 44 apartamente. La fel ca in aproape toate blocurile, exista proprietari care comunica \"eronat\" numarul de ... (vezi toată discuția)
Repartizare energie termica Davidcugir Davidcugir Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 ... (vezi toată discuția)