avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli lift

Buna ziua!
Stau intr-un bloc cu lift si exista propunerea ca, pentru apartamentele in care locuieste o persoana, la plata cheltuielilor cu liftul sa fie trecute doua persoane. Este corect asa ceva?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:14, 6 Ianuarie 2024
Nu este legal. Cheltuielile legate de întreținere lift nu se plătesc după număr de persoane, ci după mărimea suprafeței utile a locuinței (cota parte indiviza).
Multumesc ptr raspuns. In ce priveste plata energiei electrice necesare funcționării liftului se ia în considerare numărul de persoane care locuiesc în apartament. Aici se poate decide speta de mai sus? Sa fie calculat ptr doua persoane, desi locuieste una singura?

Multumesc!
Scuze de intervenție, știu ca unde e lege, nu-i tocmeala, dar care e logica, cum de se imparte pe cota indiviza și nu pe nr de persoana?

latka a scris:

Nu este legal. Cheltuielile legate de întreținere lift nu se plătesc după număr de persoane, ci după mărimea suprafeței utile a locuinței (cota parte indiviza).

Nu se poate decide, legea e clară și aici, se împarte pe numărul exact de persoane.

tstefana a scris:

Multumesc ptr raspuns. In ce priveste plata energiei electrice necesare funcționării liftului se ia în considerare numărul de persoane care locuiesc în apartament. Aici se poate decide speta de mai sus? Sa fie calculat ptr doua persoane, desi locuieste una singura?

Multumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer nu știu, poate ca numărul de persoane din locuință nu e cel mai bun criteriu. Sunt locuințe cu o singura persoana, dar cu zeci de prieteni care o vizitează :).

gi-jane2 a scris:

Scuze de intervenție, știu ca unde e lege, nu-i tocmeala, dar care e logica, cum de se imparte pe cota indiviza și nu pe nr de persoana?

Alte discuții în legătură

Modul de impartire a facturii pentru lift sniperm sniperm Sunt administrator si as dori un sfat din partea dvs: -conform legii, stiu ca factura pentru intretinerea liftului se imparte pe cpi. Daca in cadrul AG, se ... (vezi toată discuția)
Plata abonament lunar lift si interfon DORUSTA DORUSTA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art ... (vezi toată discuția)
Plata pierderi apa la bloc mari29 mari29 Plata pierderi apa la bloc. Daca nu locuiesc in apartamentul de la bloc si luna aceasta s-a afisat intretinerea care cuprinde si niste pierderi de apa, sunt ... (vezi toată discuția)