Multumesc mult pentru raspuns. Problema se pune ca atunci cand ii vom da in judecata pe restantieri, va dura destul de mult, deoarece ei vor spune ca au fost incarcati la facturi de fostul administrator, care a fugit cu banii si actele administratiei. Intre timp, cat ne vom judeca, vom ramane cel mai probabil fara apa, pentru ca datoriile nu are cine sa le plateasca. Cei care sunt la zi, nu sunt de accord sa mai dea nimic in plus, pentru a putea face o reesalonare si sa platim si facturile curente in totalitate.
Buna ziua. Ma numesc Andreea V si locuiesc in sectorul 4, Bucuresti. In blocul nostru avem problem mari cu restante la Apa Nova si riscam sa ramanem fara apa. Fostul administrator a fost prins cu nereguli, iar in momentul cand a fost tras la raspundere de catre proprietari, a fugit din bloc cu tot cu banii incasati, acte, tot. Am facut sesizare la politie, dar nu s-a intamplat nimic. Unde am putea face sesizare, pentru a putea recupera ceea ce a furat, practic, ca a fugit cu tot? In cazul in care vom recupera actele, se poate face o expertiza contabila? De catre cine poate fi facuta?
In momentul de fata am contractat serviciile unei firme care a plecat de la o ultima situatie cu debitul fiecarui proprietar si am incercat sa o luam de la zero. Problema actuala este ca restantierii contesta sumele trecute in acel tabel si nu vor sa mai plateasca. In aceste conditii vom ramane fara apa, deoarece datoriile la Apa Nova se aduna.
Am facut un bransament pe scara, la fiecare usa fiind pus cate un robinet si apometru, pentru a putea sa-i debransam pe restantieri si sa gasim o solutie cu cei la zi sa platim datoriile, insa restantierii sustin ca este illegal sa-i debransam. Este adevarat? Exista vreo lege in acest sens?
in momentul in care cineva nu a platit sa-l debransam doar pe acela.
Da, debransarea fiecaruia este corecta. Numai ca pentru aceasta trebuie sa faceti instalatia comuna pe intreaga scara aducand o coloana principala pe casa scarii si apoi taind coloana comuna actuala de la subsol. Cei fara debite se pot bransa de la usa apartamentului indiferent ca sunt 15, 20 sau 30. Pe masura ce-si achita fiecare debitul poate fi bransat. Iar pe viitor se poate opri apa de pe casa scarii, de la usa fiecarui proprietar ce devine restantier indiferent ca astazi face parte din primii 15 sau celalti 35.
Si toata aceasta lucrare o faceti prin asociatiei fara a fi necesar avizul furnizorului.
In baza a ce lege se poate face debransarea? Noi avem bransament separat, pe scara; fiecare garsoniera are robinet si apometru la usa. Acest bransament a fost facut special pentru a putea sa le oprim apa restantierilor, doar ca cei rau platnici au facut sesizari la primarie/Apa Nova si ni s-a interzis sa ii mai debransam, in conditiile in care ei sunt in continuare cu datorii.
Exista vreo lege prin care mi se interzice debransarea restantierilor? Daca in scara sunt 50 de apartamente la zi si 30 cu restante, cum se poate proceda ca sa nu se mai acumuleze debite si sa ramanem fara apa?
Asta este pentru impozitul datorat, de acord. Daca nu inscrii pe rol casa (nu depui declaratia de impunere ce are ca termenul legal de 30 zile) se sanctioneaza. In momentul de fata, garsoniera este scoasa de vechiul proprietar de la impozit si eu nu am mai inscris-o, ca sa zic asa. Trebuie sa o inscriu pentru a-mi calcula impozitul.
In momentul cand o voi inscrie, voi plati o amenda ca nu am declarat-o in termen. Aceasta amenda nu stiu ce valoare are.
Anul trecut in octombrie am cumparat o garsoniera si la doua zile dupa ce am semnat contractul am plecat din tara. Nu am apucat sa merg sa o inscriu pe rol la Administratia Financiara. Pentru a merge acum, stiu ca trebuie sa platesc o amenda. Aveti idee cat este aceasta?
Buna ziua, as avea si eu o intrebare legata de un concediu medical. In luna mai 2011 am avut un concediu medical, care mi-a fost refuzat la plata pe motiv ca nu a fost completat corect de catre medicul care l-a eliberat, dar nici nu mi s-a dat sansa sa-l corectez, la acel moment. Din acest motiv, am fost nevoita sa merg la munca, in perioada respectiva (in statul de plata fiind trecuta prezent). Acum, dupa aproape doi ani, vor sa faca o rectificativa si sa imi ia in considerare acel medical, care este in aceeasi forma, nu a mai fost modificat. Este legal acest lucru? Eu am si in momentul de fata acea declaratie data de societate, in sensul refuzului la plata.
Si la procesul initiat de catre condamnat, este nevoie neaparat de avocat? Sau se poate reprezenta singur? Mi s-a mai spus ca este nevoie de o declaratie de la locul actual de munca si una de la vecini, cum ca nu au existat "probleme" in relatia cu acestia...
In cat timp de la terminarea pedepsei se poate cere reabilitarea cazierului judiciar si care ar fi pasii de urmat pentru asta?
Mentionez ca este vorba despre o condamnare de 1 an si 6 luni, pentru complicitate la furt calificat si liberare conditionata dupa 1 an, pedeapsa fiind executata in perioada 30.01.2003 - 11.02.2004.
As vrea sa cumpar o casa cu legea 112. Proprietarul a fost chirias din 1997, iar in 2006 a facut contract de vanzare cumparare cu Rom Vial (fostul ICRAL), dar nu a terminat de platit ratele pana acum. In cazul in care o plateste definitiv, o poate vinde? Sau trebuie sa mai astepte inca 10 ani? Mentionez ca nu a fost depusa nici o cerere de revendicare pana in prezent.