Buna ziua. Ma numesc Andreea V si locuiesc in sectorul 4, Bucuresti. In blocul nostru avem problem mari cu restante la Apa Nova si riscam sa ramanem fara apa. Fostul administrator a fost prins cu nereguli, iar in momentul cand a fost tras la raspundere de catre proprietari, a fugit din bloc cu tot cu banii incasati, acte, tot. Am facut sesizare la politie, dar nu s-a intamplat nimic. Unde am putea face sesizare, pentru a putea recupera ceea ce a furat, practic, ca a fugit cu tot? In cazul in care vom recupera actele, se poate face o expertiza contabila? De catre cine poate fi facuta?
In momentul de fata am contractat serviciile unei firme care a plecat de la o ultima situatie cu debitul fiecarui proprietar si am incercat sa o luam de la zero. Problema actuala este ca restantierii contesta sumele trecute in acel tabel si nu vor sa mai plateasca. In aceste conditii vom ramane fara apa, deoarece datoriile la Apa Nova se aduna.
Am facut un bransament pe scara, la fiecare usa fiind pus cate un robinet si apometru, pentru a putea sa-i debransam pe restantieri si sa gasim o solutie cu cei la zi sa platim datoriile, insa restantierii sustin ca este illegal sa-i debransam. Este adevarat? Exista vreo lege in acest sens?
In situatia expusa de dv,presedintele si comitetul executiv ce acte si actiuni au desfasurat ?
Sesizati oficial serviciul specializat din primarie ,in temeiul art 55 din L nr 230/2007 pentru exercitarea controlului asupra activitatii asociatiei de proprietari
Daca intampinati greutati/refuz,contractati in nume personal expertiza financiar contabila prin persoana acreditata CECCAR
Analizati in comitetul executiv situatia restantierilor,notificati restantierii cu obligatia achitarii debitului in evidenta ,sub sanctiunea obligarii la plata de cheltuieli ocazionate de solutionarea in instanta
Pentru a indeparta eventualitatea sistarii provizorii a apei la nivelul imobilului de locuit in comun,
negociati si semnati angajament de plata cu furnizorul de apa