avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Activitate stereoscopic

Activitate stereoscopic

Multumesc mult pentru raspunsul acordat.
Am aflat ca persoana vatamata a avut nevoie de 28 de zile de ingrijire medicala. In acest caz, chiar daca persoana vatamata a declarat ca nu are nicio pretentie de la mine si a declarat ca nu doreste inceperea urmaririi penale, ar fi posibil un proces de natura penala?
Soferul nu a avut nicio pretentie. Nici nu a dorit transportul la spital.
Buna ziua,
As dori daca este posibil sa ma lamuriti si pe mine cu niste chestiuni.
Povestea mea este urmatoarea: In urma cu cateva saptamani am fost implicat intr-un accident auto din care am reiesit vinovat. Nu am accordat prioritate de trecere unui autoturism, iar in urma impactului, doar o persoana din cealalta masina a suferit rani, adica si-a rupt degetul mic de la un picior. Am fost la politie, am dat declaratii, niciun sofer nu consumase alcool, persoana vatamata nu a avut nevoie de spitalizare, doar de punerea piciorului in ghips.
In urma declaratiilor, partea vatamata a declarat ca nu are pretentii de niciun fel de la mine, eu i-am si platit pe loc o anumita suma pt cheltuieli medicale.
Problema e ca acum cateva zile, sunt sunat de celalat sofer care imi spune ca el actioneaza in instanta societatea de asigurari RCA la care am avut eu polita, pentru a-si recupera daune. Din cate am inteles, voi fi si eu citat la tribunal in acest proces.
As dori sa stiu care ar putea fi eventualele probleme pe care le-as putea pati. Nu cunosc foarte bine sistemul legislativ roman. Repet ca m-am inteles cu partea vatamata, iar politistii mi-au spus ca in acest caz nu se va decide inceperea urmaririi penale.
Totusi, sunt ingrijorat de acest proces si as dori sa stiu care sunt eventualele probleme care s-ar putea ivi.
Multumesc mult.