Multumesc mult pentru raspunsul acordat.
Am aflat ca persoana vatamata a avut nevoie de 28 de zile de ingrijire medicala. In acest caz, chiar daca persoana vatamata a declarat ca nu are nicio pretentie de la mine si a declarat ca nu doreste inceperea urmaririi penale, ar fi posibil un proces de natura penala?
Buna ziua,
As dori daca este posibil sa ma lamuriti si pe mine cu niste chestiuni.
Povestea mea este urmatoarea: In urma cu cateva saptamani am fost implicat intr-un accident auto din care am reiesit vinovat. Nu am accordat prioritate de trecere unui autoturism, iar in urma impactului, doar o persoana din cealalta masina a suferit rani, adica si-a rupt degetul mic de la un picior. Am fost la politie, am dat declaratii, niciun sofer nu consumase alcool, persoana vatamata nu a avut nevoie de spitalizare, doar de punerea piciorului in ghips.
In urma declaratiilor, partea vatamata a declarat ca nu are pretentii de niciun fel de la mine, eu i-am si platit pe loc o anumita suma pt cheltuieli medicale.
Problema e ca acum cateva zile, sunt sunat de celalat sofer care imi spune ca el actioneaza in instanta societatea de asigurari RCA la care am avut eu polita, pentru a-si recupera daune. Din cate am inteles, voi fi si eu citat la tribunal in acest proces.
As dori sa stiu care ar putea fi eventualele probleme pe care le-as putea pati. Nu cunosc foarte bine sistemul legislativ roman. Repet ca m-am inteles cu partea vatamata, iar politistii mi-au spus ca in acest caz nu se va decide inceperea urmaririi penale.
Totusi, sunt ingrijorat de acest proces si as dori sa stiu care sunt eventualele probleme care s-ar putea ivi.
Multumesc mult.