Din pacate am inteles ca in cazul vanzarii catre persoane juridice regulile nu sunt aceleasi reguli ci variaza de la tara la tara.
Pe langa aceasta punctul 2 al intrebarii mele nu se aplica in cazul lor, deoarece ei sunt producatori si au si activitate de service pe cand noi suntem doar importatori.
De aceea as aprecia daca cineva ar putea sa imi dea un raspuns mai ales la punctul 2.
Firma noastra vrea sa inceapa sa aduca niste echipamente din Germania. Aceste echipamente vor fi vandute exclusiv catre alte firme si nu catre persoane fizice si as dori sa lamuresc 2 aspecte legate de garantie.
1. Exista cumva anumite obigatii legale cu privire la garantia minima pe care trebuie sa o oferim? (din cate stiu legea se refera doar la vanzare catre consumatori persoane fizice intre persoane juridice garantia putand fi stabilita prin contract)
2. Pentru a oferi garantie trebuie sa avem neaparat incheiat un contract cu o firma cu profil de service? (firma noastra are ca obiect de activitate comertul cu produse diverse si nu detinem un service propriu zis. Oricum pentru produsele aduse de noi eventuale defectiuni presupun doar inlocuirea unor module si nu reparatii complicate asa ca nici nu am avea nevoie de un service)
Va multumesc pentru raspuns. As vrea totusi sa intreb daca firma bulgara trebuie sa mai solicite vreun fel de autorizare suplimentara de la autoritatile romane. Ma intrebam de exemplu ce se intampla in cazul unui control la santier...firma prezinta pur si simplu actele bulgaresti?
Este legal ca o firma de constructii din Bulgaria sa execute lucrari in Romania in conditiile in care firma respectiva nu are reprezentata in Romania, iar toti angajatii sunt bulgari si nu au contracte de munca romanesti? Mentionez ca in Bulgaria firma are toate autorizatiile si avizele necesare conform legislatiei bulgare.
Daca este legal ei vor factura firma beneficiara din Romania fara TVA?
Art 384 (2) din noul cod civil (Soțul împotriva căruia a fost pronunțat divorțul pierde drepturile pe care legea sau convențiile încheiate anterior cu terții le atribuie acestuia) inseamna ca e afectata separarea bunurilor agreata prin conventia matrimoniala in acest caz?
In conditiile noului cod civil, daca se alege ca regim matrimonial separația judiciară de bunuri se poate specifica in convenția matrimonială ca sotii renunta anticipat la orice fel de prestatii compensatorii in cazul unui divort dupa peste 20 de ani de casatorie chiar daca divortul s-ar pronunta din culpa exclusiva a unuia dintre sot?
Este conventia matrimoniala atacabila in acest caz?