Multumesc.
Doresc sa dovedesc ca terenul este provenit dintr-un bun propriu. Si ca imi apartine in totalitate.
Dar dacă terenul este cumpărat dintr-un bun propriu(bani) si valoarea reala este trecuta in precontract, iar in contractul notarial este trecuta o suma mai mica. Cum pot sa dovedesc ca terenul a fos cumparat cu valoarea reala, mult mai mare, şi/daca a fost cumparat cu bani
proveniti de dinainte de casatorie care s-au transformat in teren. Pentru ca in precontract este inscrisa valoarea reala.
Cum va decide instanta in caz de partaj daca se constata ca un teren a fost cumparat cu o suma mai mare decat cea inscrisa in contractul notarial de vanzare-cumparare. Precizez ca pretul real este inscris in precontractul de vanzare- cumparare si acesta exista. Este luat si acesta in consideratie?
De exemplu, cineva s-a căsătorit în 2005 şi doreşte să divorţeze, din motive întemeiate bineînţeles, în noiembrie 2011, după ce intră noul cod în vigoare. în acest caz se va aplica noul cod civil sau codul civil în care s-a încheiat căsătoria. Ce vreau să scot în evidenţă este faptul că: cei care s-au căsătorit anterior intrării în vigoare a noului cod au acelaşi regim cu cei ce se căsătoresc după intrarea in vigoare a noului cod? Adică, şi cei căsătoriţi anterior trebuie, dacă consideră necesar, să încheie unul din contractele din noul cod? Mă refer la separaţia de bunuri, comunitatea convenţională sau comunitatea legală etc
Buna ziua.
Am si eu o intrebare.
Casatoriile incheiate anterior intrarii in vigoare a noului cod civil se vor judeca dupa nuol cod sau dupa codul in care a fost incheiata casatoria?